Recept na pečenou kachnu.
Moderátor: Moderátoři
Ta chuť jídla je úplně jiná, všechny chutě se hezky prolnou a maso je krásně šťavnaté.
Podobný způsob vaření používá "pomalý hrnec". Taky prima věc.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já takhle peču i kuře - pěkně na 180 - 200st de velikosti, šoupnu ho tam na hodinu, zavřu a jdu pryč. Za hodinu otočím, stáhnu trochu teplotu a šup zpátky po poklici. Ke konci otevřu, jen dopeču kůrku a je to. A protože ho dělám s nádivkou a většinou má kolem 1.5kg, jsou ty dvě hodiny tak akorát, někdy až moc.
Že je hotový stejně poznám i bez hodin, začne vonět a začne si "povídat". Dokud není hotový, je ticho.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
V tom pomalém hrnci co jsem zmiňoval trvá to "rychlejší" vaření cca 4-5 hodin. Nic se nepodlévá, nikam se nenakukuje. Ráno odjedu a v poledne je komplet vařeno. A teplota je tam tak do 100°C. Na pomalejší vaření je to jednou tak dlouho. A žádná rohožka se nekoná, jen měkké šťavnaté maso a výborný sos.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
hafca píše:Na rostbíf jsem se zatím nedostal, hlavně kvůli nedostatku kvalitního masa.
Ano - tohoto se týkala rohožka. V hospodách to dělají ze všeho možnýho, aby ušetřili a ještě donesou tupej nůž... Fuj.
Já takhle "pomalu" vařím hlavně guláš, ovar, vývary atd. Pěkně jen "táhnout", klidně několik hodin. Papiňák jsem naopak už dávno zahodil. Ale jeden recept na "pomalé kuře" tady někde mám.
S tím papiňákem to máš trochu popletené. Já píšu o "Pomalém hrnci" a to je úplně něco jiného než papiňák. Koukni se třeba sem na Pomalý hrnec. Máme sice starší typ než je tenhle, ale princip je stejný.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: