Nevím, mně zase ta elektrická varná deska do paneláku nesedí. Jednak právě proto že je k dispozici také plyn, jednak kvůli příkonu (i kdyby mi ČEZ povolil 3F přípojku s 25A jističem, tak kdyby to udělal každý, nevydrží to stoupací vedení). A taky mi elektřina přijde moc "nóbl", prostě že umí lepší věci než jenom topit, takže na vaření a topení mi jí přijde škoda.
Na chalupě elektrický sporák máme, klasický čtyřplotýnkový, protože v obci plyn není. A pak mi zase přijde lepší elektřina než manipulace s plynovými lahvemi. Dovoz, odvoz, výměny (levý závit na ventilu a dva různé klíče, 27 na čepičku a 30 na regulák), zkouška těsnosti mýdlovou vodou, na noc pro jistotu zavírat..... Vždy musely být dvě láhve, provozní a záložní. Občas se záložní zapomněla vyměnit za plnou a plyn tak v nejméně vhodné chvíli došel. Dodnes si pamatuju, jak jsem vařil fazole s párkem z piksly na obrácené žehličce

. Plyn došel, k rezervnímu elektrickému vařiči jsem nemohl najít šňůru (později jsem zjistil že jsem si ji půjčil k BM215-má stejnou přívodku jako ten vařič). Takže když se před lety předělávala kuchyně, šel starý vyrezlý sporák do šrotu a místo plynu nastoupila elektřina. Ale jak jsem zvyklý z domova na plyn, skoro pokaždé mi na elektrickém sporáku přeteče polévka. Plyn ztlumíte hned, to rozehřátá plotýnka i po vypnutí topí a polévka v hrnci vesele kypí.....
Takže kombinace plynové varné desky s elektrickou troubou mi přijde do paneláku jako ideální kombinace. Varná deska má elektrické zapalování jiskrou (podle mě je v tom prachobyčejný několikastupňový násobič), takže se nikde nepovalují sirky. Plynový hořák lze mnohem lépe regulovat podle potřeby než elektrickou plotnu, která má značnou tepelnou setrvačnost (i když nevím jak u sklokeramiky). Naproti tomu elektrická trouba má dvě topná tělesa, ventilátor a více funkcí. Do uzavřeného prostoru trouby se neuvolňují žádné zplodiny hoření (což je podle mě důvod proč jídlo z elektrické trouby lépe chutná). A příkon max. cca 3kW je za předpokladu nového samostatného okruhu z rozvaděče novým kabelem ještě snesitelný.
To kuře na pivě někdy vyzkouším, ale limonáda taky super, chuť sladkého a slaného se krásně doplňuje. Chutná to trochu jako kuře na medu, limonáda udělá na povrchu něco jako karamel. Slyšel jsem i o pečení kuřete na čokoládě

, ale na to opravdu nemám odvahu.