EZS a mobil v síti GSM

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
M2M

EZS a mobil v síti GSM

#1 Příspěvek od M2M »

Mám zabezpečovací ústřednu a odesel mi mobil v síti MNT. Tato síť končí a jak mám postupovat, když chci levnou variantu, tedy mobil v síti GSM a ted potřebuji nějaký adaptér který dokáže připojit ústřednu do sítě GSM?
Nebo stačí když jenom GSM mobil vyměním. Mobil mi volá v případě napadení.
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Teoreticky by to mělo jít tak, jako tak. NMT se vysílá analogově (na 450 MHz) a GSM digitálně (na 900, 1800 a 1900 MHz).
Prakticky to znamená koupit telefon se stejně zapojeným konektorem, nebo, pokud to jde, konektor vyměnit. I prastaré telefony se snad ještě dají sehnat v bazaru za pár korun. Některé NMT telefony měly i GSM sourozence.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
M2M

#3 Příspěvek od M2M »

Ale když ta ústředna komunikuje analogově, tak mezi telefonem musí být nějaký převodník ne?
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Nemusí. Z EZS by měl jít digitální výstup.Je tady rozdíl jen v modulaci signálu a v kódování.
To máš stejný, jako u norem PAL a SECAM. Jiná modulace, ale průměrný spotřebitel si ani nevšimne, na co to vlastně čumí- hlavně, že to ukazuje!
Hlavně, aby to volalo na to správný číslo.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Lupiino

Ústředna

#5 Příspěvek od Lupiino »

Co tam máš za ústřednu? Stačí třeba foto, pak se někam pohnem, takhle jen plácáme vodu... Jinak - NMT telefony se daly nastavit přímo tak, že volaly na konkrétní číslo zprávu nahranou u operátora pouze při spojení jednoho pinu se zemí. Používalo se to jako rozšíření u všech pevných handsfree v autech....
Raptor181
Moderátor

#6 Příspěvek od Raptor181 »

Hod typ ustredne. Ak ti ide o oznamenie o poplachu tak ti staci bud N5110, N6110, ER1018 a podobne ericssony, SIEMENS C35, M50 a GSM branu. Mas to za par korun.
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“