Zákoník práce

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#46 Příspěvek od rnbw »

Niekde na dfens-cz.com je o tomto napisana cela teoria - o z.mrdoch.
hafca

#47 Příspěvek od hafca »

To jsem četl a přesně to odpovídá. K tomu snad není ani co dodat.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Cust

#48 Příspěvek od Cust »

Hafca: to co jsi popisoval fungovalo spoustu let u ženy... Všechno kamaradíčci a všechno se přikrylo - dokonce i nákup másla, tvarohu,... domů. :-)
Když na to přišel majitel (němec) všechny vyházel a nazval českou a.s. výrazem die kommunistische Bande. (Doufám, že jsem to napsal korektně - z němčiny jsem už dost vypadnul.) Prostě, co se v mládí naučíš ve stáří jak když najdeš!

Jinak se přikládám k hodnocení Killroye. Tedy bych řekl: Je spoustu šéfů omezených, ale jsou zástupy omezených zaměstnanců. A ti si bohužel nejvíce stěžují.
Ostatně, naštěstí jsem neměl nikdy problém směr k vedoucímu. Bohužel opačným směrem ano.
hafca

#49 Příspěvek od hafca »

Já měl po revoluci kliku na zaměstnavatelku. Byla to emigrantka, která vrátila a začala tady podnikat. Měla velice korektní vztah k zaměstnancům a firma fungovala. Taky se vyskytly problémy s několika lidmy. Ti co pochopili co se po nic žádá zůstali, ostatním bylo doporučeno aby odešli. Situace se vytříbila a všechno bylo v pohodě. Mohlo se jí říct cokoliv, co se týkalo firmy a diskutovalo se o tom. Žádné nasírání, co si to dovolujeme, naopak. Pak zemřela, firma zanikla a už to bylo jen horší. Další zaměstnavatel si myslel, že ve firmě budu jako on, od rána do večera včetně soboty. To všechno za 10 hrubého, takže nějakých 7,800 čistého a 250 za půlden v sobotu na ruku. Celých 5 let pořád stejně, nepřidal ani korunu. Pořád jak to nejde a nemá. S dovolenou problémy, kdo to bude dělat místo mě, prostě na prd. No a o třetí jsem už psal. Bláhově jsem si myslel, že velké firmě to bude lepší. Ono bylo, ale jen do té doby, než se rozšířila a přišel nový ředitel. Ten o továrně věděl jen to, kde je a co se v ní dělá. A asi i z toho důvodu to šlo do pryč. Majitele nejspíš zajímalo a zajímá jen to, kolik se vydělalo. A protože se vydělávalo a vydělává, dál po ničem nepátrali. Všeliké kontroly a ISO, to všechno bylo pečlivě secvičené. Problémový provoz jako na potvoru nejel, prostě idylka. Z doslechu vím, že je to tam čím dál tím horší.
Je mi jasné, že jsou problémoví zaměstnanci a stejně tak zaměstnavatelé. Spíš se nabízí otázka, kdo je v tuhle chvíli ve větší výhodě.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“