programovatelná zásuvka
Moderátor: Moderátoři
programovatelná zásuvka
To zpoždění nevyjadřuje hodnotu zpoždění jako takového ale prostě nějaký číslo který tam skočí když zakolísá zdroj.
programovatelná zásuvka
Problém je v tom, že použitému srážecímu kondenzátoru z metalizované folie se při průrazu zmenší kapacita. Sice malinko ale přece, po nějaké době provozu se plocha elektrod zmenší natolik, že zdroj není schopen dodat při zatížení potřebný proud. Výměnou tranzistoru si tedy nepomůžeš.
Zvětšením kondenzátorů nad jejich jmenovitou kapacitu si taktéž nijak zvlášť nepomůžeš, protože napětí za tímto kondenzátorem bývá chráněno zenerovou diodou a zvětšení proudu ji usmaží... časem.
Celá ta konstrukce bývá vybalancovaná aby fungovala tak tak na hraně.
Pokud cokoliv změníš objeví se problém jinde.
Že je ten kondenzátor ošizenej se dá poznat i porovnáním s jiným, koupeným třeba v Gesu, stejné kapacity a jmenovitého napětí.
Ten originál je znatelně menší.
Europsko Unijne spravne vsak je zasuvku hodit do kosa, kupit novu a mysliet si ako dobre si kupil a este si urcite podporil domaci priemysel v krize..
programovatelná zásuvka
Jinak k té bramborové krystalce - to byla zajímavá konstrukce. Byl k ní potřeba jeden syrový brambor rozkrojený na polovinu položený na dřevěném prkénku. Půlky bramboru asi 1 cm od sebe vzdálené. A dále zde byl galenitový detektor, dlouhodrátová anténa, uzemnění a sluchátka 2000 ohmů. zasunul se detektor do obou půlek, pak anténa do jedné a uzemnění do druhé a sluchátka také jeden banánek do jedné a druhý do druhé půlky a ono to hrálo! Teď by se asi dal nahradit detektor germaniovou diodou. Promiňte mi dědkovi, že jsem se tak rozepsal.
- pocitujlasku
Re: programovatelná zásuvka
maxa píše:..... Promiňte mi dědkovi, že jsem se tak rozepsal.
V pohodě, dědečku.