Jaký odpuzovač komárů?
Moderátor: Moderátoři
Sítě v oknech jsou samozřejmost, ale občas nějaká mrška přece jen pronikne. Časem jsem vypozoroval, že když se nechají na noc pootevřené dveře od záchoda, ráno tam ta mrcha sedí a já ji plácnu. Četl jsem i učené pojednání o navigaci komárů a pach močoviny je přitahuje.
Píše sa tu, že samičky sú hluché ako peň - z nášho pohľadu.
Každý zvuk je v podstate rozvlnenie nejakého média. A následne všetkého, čo s ním prichádza do styku.
Čo ak tie samičky vnímajú tieto vibrácie troška inak, než my, dokonalí tvorovia?
Pokiaľ by sa použila kvalitná audiosústava s kvalitnými vyškovymi reprákmi a najmä kvalitnou nahrávkou aktivity netopierov počas lovu, mohlo by to fungovať.
potrieť okenný rám octom.
Nikdy som nič podobné neskúšal, ale ak by to fungovalo, výpary octu zmiešaného s citrónom a levanduľou v miestnosti údajne nemajú rady ani komáre.
Vraj sa im nepáči ani vôňa muškátov či kocúrnika v oknách. Až tak, že o inváziách ani neuvažujú.
Taktiež som niekde čítal, že komáre nereagujú na žlté svetlo, takže vymeniť pri večernom posedení na terase žiarovku za žltú by za pokus možno stálo
Prípadným výsledkom sa poteším,
prípadne aj infu o stave farby okna po celoletnom make-upe
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Distributor RAC Ultra firma Skyblue zřejmě zkrachoval(a), doména byla zaplacená do 18.06.2010 a je už mimo provoz, momentálně téměř třicetiletá majitelka s bakalářským titulem je zřejmě na mateřské či jiné "dovolené".
Krabičku jsem našel v autě v kufru.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
jogo píše:Vraj sa im nepáči ani vôňa muškátov či kocúrnika v oknách. Až tak, že o inváziách ani neuvažujú.
Muškáty v okně máme a komáři na ně kašlou
U nás v paneláku se komáři rojí z šachty se stupačkama, takže zavřená okna nepomáhají. Nejspíš lítají komínem vzduchotechniky ze sklepa, kde je vlez někam do kanalizace.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tam kde je non-stop otvorené, sú sitá - trocha som ich zháňal - sú jemnejšie ako bežné - ktosi mi raz povedal že cez bežné totiž komáre prelezú, ale neskúmal som to, na čo by sa trápili, keď rám aj tak tesne nesedí
- ak je to ozaj nutné, ostané sa otvorí iba v prípade tmy v miestnosti a so záclonou - proti kamikadze preletom
- niekde máme aj muškáty - ale nie za týmto účelom
no a keď sa náhodou ukáže nejaký komár, čo je v lete skoro každý večer
a zhľadom na vysokú úzkostlivosť tu ostatných a že to vôbec používajú, to bude asi aj účinné. Akurát by sa zišlo, keby ich nejaký strach donútil to z tej zásuvky potom aj vytiahnuť
edit: (písali sme naraz)
V prípade potreby je ten Kontakt aj bežne dostupný?
Obrázok v strašnej kvalite prikladám.
- Přílohy
-
kontakt.jpg- Kontakt
- (74.32 KiB) Staženo 105 x
- Jiri_REZEK
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=NhxjgC1mn-Q