Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem hledal dobírku z AME a dozvěděl jsem se, že jsem byl včera "nezastižen", přitom jsem s dotyčným evidentně mluvil. V tu chvíli mě to došlo, on měl osel dvě dobírky, ale dal mě jen jednu, druhá mu zbyla v autě a tak automaticky napsal nezastižen....
Vůbec mě nepřekvapuje, že na poště neřekli ani "promiňte" a že jsem kvůli nim ujel 20km, protože jsem ty součástky prostě potřeboval.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Bodejť, když každej normální člověk si kouká udržet flek a je radši v práci - a na poštu pak letí dodatečně.
Že by se teda začalo konečně blejskat na lepší časy, ohledně doručování balíků a cennějších zásilek (které nelze vhodit pouze do schránky) vůbec?
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Přitom v drtivé většině jde o věci, které si jako zákazníci někde objednáváme a v ceně platíme i poštovné - tedy podle Poštovního Řádu platíme "... doručení zásilky až ke vchodu domu (pokud jde o rodinný dům) nebo až ke vstupním dveřím bytu - pokud jde o společný objekt s více samostatnými bytovými jednotkami..." - což pošťáci vehementně popírají a i na sídlištích odmítají používat výtahy a doručovat až do bytů...
A kutilmile - nelituju tě
Vzhledm k tomu, že bydlíme "místo z poštou nedoručující", tak si musíme vyzvedávat dopisy a balíčky na nejbližší poště (ve vsi o ca. 2000 obyvatel, 1km vzdálené) osobně.
Ale v pohodě, docházejí mi balíčky i ze zahraničí na adresáta: píďa Lesní údolí.
Dopisy z ČR choděj do jednoho dne, (pokud se zrovna stavim na poště).
Paní na poště mne znají a už i ví jak napsat písmeno "ď" na klávesnici, když posílám balíček, nebo doporučenej dopis (nemám ještě občanku).
Ale co je mi záhadné je neustále se měnící otevírací doba pošty. Neb když vím že ve středu fungujou do 18h a nestíhám, tak ve čtvrtek má do 17h.