AmarokCZ píše:rnbw: hovadina je to, že píšeš, že ty disky porušují specifikaci USB i přes fakt, že ji ve většině případů neporušují. Je pravda, že max. proud je 500mA, ale na druhou stranu je ve specifikaci psáno, že by mělo být umožněno odebírat i větší proudy.
Tak standard USB 2.0 je 100mA a v specifikacii je jasne napisane ze zariadenia odoberajuce vyssi prud ako maximalny nie je mozne napajat z jedneho portu tzn. ak disk presahuje 500mA nemoze sa napajat z jedneho portu a nic o vyssom prude specifikacia neuvadza .
ALE vramci dnesnej LowCost doby som uz na mnohych doskach v notebookoch videl riesenie take ze prudova ochrana 1A na 2 porty ... tzn. aj pri pripojeni kabla len na jeden USB port z dvojice bolo mozne odoberat bezproblemov 1000mA takze tie specifikacie nikdo nejako extra neriesi a ako uz vyssie napisane bolo tak niektory vyrobcovia alaa ECS Elitegroup nepouzivali prudove ochrany vobec a bezne sa stalo ze pripojenim externeho USB disku do notebooku na jedno USBcko zakaznik odpalil dosku a to iste aj pri pripojeni nejakych zariadeni co sa nabijali ako pda a pod., Jedine co v specifikacii sa uvadza o vyssom prude je tzv. battery charging port no ale to nema nic spolocneho s pripajanim ext. diskov .