Mělo by to jít i tím multimetrem , ale znak diody musí být přímo u svorek . Jinak většina analogů má při měření odporů prohozenou polaritu svorek , což jsem za dlouhá léta nepochopil .
Digitalny multimeter - diodovy test. Lepsie multimetre maju aj meranie hFE, to sa obcas hodi (uz som videl tranzistor, co mal oba prechody dobre, ale hFE ziadne).
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A dúfam, že ide o meranie súčiastok bezchybných ale ak to nie sú bežné npn - pnp tranzistory, hodnoty multimetra by mohli byť na prvý pohľad zavádzajúce.
Ja zase mám ešte niekde odložený tranzistor, mám pocit že BD139, ktorý má oba prechody v poriadku, hFE v norme, no v zapojení nefungoval správne, úplne deformoval tvar impulzov, dodnes netuším, ako je to možné
Ked prepnes digi merak na meranie diod a plus das na bazu tranzistoru -mins na emitor kolektor a nameras okolo 0,560V tak jeto NPN.PNP je otvoreny minusom na baze.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
Já měl v jednom zdroji v telce tranzistor,co fungoval ale nepravidelně prděl. Telka normálně běžela,ale když se nechala ve st-by tak to časem odvalilo zvýšeným napětím zvukovej konec.
workhard píše:Já měl v jednom zdroji v telce tranzistor,co fungoval ale nepravidelně prděl.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]