Auto zesilovač DEXON SAA-2050
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Re: Auto zesilovač DEXON SAA-2050
foizo píše:Krmím to regulovaným zdrojem, odběr zesilovače naprázdno je až 3A - pak to pulzne (vypne a zapne), pravděpodobně nějaká proudová ochrana, je tam pomocný obvod KA 7500B. Dioda PROTEC nesvítí ani neblikne, jenom zelená dioda pravidelně bliká. Ten proudový odběr naprázdno (bez zatížení reproduktory) se mi zdá dost vysoký.
Bodejť - uvědom si, že se nejdřív musejí nabít filtrační kondenzátory a původně se ten zesík má napájet z autobaterie přes nejméně 25A pojistku - takže startovací odběr 10A žádný proud, to je muška jenom zlatá. Ten obvod KA 7500B je docela obyčejný korejský klon obvodu TL494 - známe z PC zdrojů.
Takže: nakrm to z baterky, regulovatelný zdroj má velký vnitřní odpor a zes vypíná podpěťová ochrana. Uvědom si, že odběr toho zesu za provozu je cca 10-15A (odhaduju podle číselného označení "2050" že je to dvoukanál, 2 x 50W) a zapínací proud tomu odpovídá.
A kutilmile - nelituju tě
Jinak nadpis je zavádějící ten zesilovač je DEXON SAA-4050, je to 4kanál, koupil jsem ho od původního majitele jako nefunkční na opravu, abych se měl pro zábavu v čem hrabat.
Jinak zatím díky všem za rady, jsou pro mě přínosné.