Jentak mimo mísu - ty TP169 se dají považovat za kvalitní??
Něco málo o sluchátkách
Moderátor: Moderátoři
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Nemá někdo vyzkoušený zesilovač s operákem (třeba NE5534) "podepřeným" na výstupu dvojicí tranzistorů pracující v A-čkové třídě?
NE5534 s KD135/136 jsem kdysi měl, ale protože to nemělo kliďák, nijak mě to nenadchlo a šlo to ze stolu. Existují řešení, kdy se zapojí odpor cca 100Ω mezi báze těch trandů (= výstup OZ) a jejich spojené emitory, takže operák dodává do výstupu proud sám až do okamžiku, kdy na tomto odporu bude úbytek napětí tak velký, že se otevře příslušný tranzistor. Zkus, třeba uspěješ.
A kutilmile - nelituju tě
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
http://www.edisk.cz/stahni/89844/jefbuf ... .49KB.html
Je to zatím nejlepší řešení nesymetrického linkového zesilovače se kterým jsem se setkal (nepočítám-li Dispre). Pochopitelně bez problému použitelný i pro sluchátka. Operák se mi nejlíp osvědčil LT1122 a OPA627, použitelný je OPA132 nebo 134. LT se dá sehnat zadarmo a OPA627 je drahý jako prase a 132/4 zas nic moc chování. T4 a T5 je vhodné napárovat podle zesílení a U b-e, R9 a R10 by měly být pokud možno přesně stejné, na hodnotě až tak nezáleží.
Chára je rovná skoro do 1MHz, THD a IMD i bez operáku okolo 0,01% a s uzavřenou ZV prakticky neměřitelné, odezva na impuls perfektní, limitace bez problému.
V podstatě vycházím z tohoto bufferu:
http://web.telecom.cz/macura/buffer.html
Jen ten BUF je dost drahý a na samply se čeká půl roku
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Nevěděl bys kde sehnat ten LT1122 v DIPu?
Ty LEDky mají mít jaké propustné napětí??
P.S. Vzpomněl jsem si, že jsem někde viděl jako sluchátkový konec operák AD812 které se mi válí bez užitku doma, tak by mě zajímalo, co si o nich myslíš (mě se moc nezdá, že by se hodily na zesilovač).
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
LT v SZ
LEDky klasické červené stačí, vyšší napětí by zbytečně omezovalo max. rozkmit.
Po letmém shlédnutí datasheetu bych AD812 viděl nejlépe jako ten doporučený videozesilovač. Je dost rychlý a přesný, THD vypadá rozumně, takže vlastně proč ne. Tuším že někde jsem o jeho použití v audiu četl celkem pozitivní názor s nějakýma doporučeníma ale jinak jsem ho zatím moc nestudoval, snad někdy v budoucnu.
www.sigmaphon.cz