Odpad z oprav automobilových chladičů

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Odpad z oprav automobilových chladičů

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Jeden soused z vesnice doma opravuje automobilové chladiče.Odpad z těchto oprav pálí na svém dvorku chtěl bych vědět co to může být za opad a jestli nemůžou jeho zplodiny mít na člověka který bydlí v blízkém okolí nějaké zdravotní následky?díky
(Tento dotaz asi do této sekce nepatří)
Sandal

#2 Příspěvek od Sandal »

Z toho můžou bejt jen plastový boky.Zbytek je buď mosaz,hliník nebo měď.Jestli to má jako živnost tak si dost zahrává.Kdyby ho někdo prásknul tak z toho má pěknou polízanici.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Vogon

#3 Příspěvek od Vogon »

Nějaký zbytky jsou i měkčené plasty a při spalování těch měkčidel vzniká, už si přesně nepamatuju, snad fosgen nebo co.
V autoservisu, asi třista metrů od nás to pálili taky a než jsem přišel na to z čeho to je tak jsem měl docela dost dýchací potíže. Oni to vychytrale pálili v noci.
Doktorka mi poradila ať podám trestní oznámení na neznámého pachatele jako obecné ohrožení. Napsala mi papír s popisem příznaků a možným ohrožením. Servis zavřeli asi za dva týdny a zůstal zavřenej. Pokud vím, tak majitel platil asi půl milionu pokutu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“