Přerušení SERIOVEHO PORTU při přijetí dat=Enable Urxc BASCOM
Moderátor: Moderátoři
EDIT: Odskoky jsou (Lcd, Waitms), ale jsou to interní příkazy Bascomu a ne podprogramy v něm psané, takže kompilátor tam na žádný return nenarazí.
Jednak je na stránkách množství aplikačních poznámek a kódů, a pak jukněte do sekce forum, a ve vyhledávání zadejte, co vás zajímá... Určitě to už někdo řešil a vyřešil
http://www.mcselec.com/
Bernard píše:EDIT: Odskoky jsou (Lcd, Waitms), ale jsou to interní příkazy Bascomu a ne podprogramy v něm psané, takže kompilátor tam na žádný return nenarazí.
Andrea nám možno prezradí ako to je.
Aj me sa zdá formálne OK, jeden RETURN sa compiluje na RETI.
Tých 5s Wait v ISR programe je blbosť( keď má byť čo najkratší).
Čo neviem zaručene zistiť či INKEY() číta data z registra v UART-e a či by nemal byť nahradený príkazom var=INP (adress).
Ak sa použijú niektoré príkazy CONFIG xxxx je možné vytvoriť vstupný buffer a pri povolení General IT ten buffer preberá data z HW UART-u.
Jednak každému děkuji, že do vlákna přispěl a že psal ať psal, co psal.
Ano,píšu odlehčenou formou (viz to, že dávám procesoru odpočinek.Nemusíme být přece pořád vážní)
Ano,učím se těm věcem rozumět (důkazem jsou píspěvky v jiné části tohoto fora, kde se ptám na vysvetleni přerušení,názory na knihy,atd)
Ano,vím nebo myslím si,že vím nebo myslel jsem si,že vím, jak principem přerušení funguje.Nechapu trochu Andreu,kam me chce dokopat, jestli k pochopeni na zaklade textu(proto jsem psal do fora) nebo na zaklade svych pokusu(proto jsem prestal psat).
Respektuju Andreu a jsem pokorny vuci tomu, co umi, proto nejsem v textu neprijemny i kdyz kope poradne a kdyz pisu tady do fora, tak jen proto, ze prosim o radu. Kdyz nechce Andrea poradit, respektuju a vic proste nepisu...
ač se v tom přerušení při prijmu dat na seriove lince teď a porad dusim..
Ale..dekuji stejne vsem za radu i za prispevky a za existenci tohoto fora, protoze me naucilo hodne...