Díky EKKARE za vyčerpávající odpověď, tedy i ostatním
Tak asi tam dám ty olejáky i když kdyby byl předek měkčí, nebylo by to špatné. Ono to je na hrbech už dosti hlučné, tluče to a jestli jsou tam původní nepoznám, to by už byly asi dávno v pytli. Tyhle si myslím podle nepříjemných nárazů, že mají své za sebou, ale na STK prohlídce jsem prošel v pohodě, už si neuvědomuji, jestli je vůbec zkoušel. Někde říkají, že je potřeba vyměnit i pružiny. Auto je z roku 96 a najeto je podle tachometru asi 50tisíc Km, ale já si myslím že je tam tak 90 tisíc, takže co tedy s pružinami
Ty gumy bych také vyměnil, budou nadranc, bůhví, jestli to tlučení nepochází odtud. Nějaký stahovák bych vyrobil, to by mohlo jít z plocháčů za tepla ohnutýhých a spojit je svorníkem 12mm. U staré škodovky jsem je po smáčknutí svazoval silným drátem a to šlo dobře. Tady je pružina silnější, ale myslím že by to mohlo jít. Není potřeba ještě měnit něco nahoře kolem otáčení tlumiče, krom té gumy
Tohle jsem ještě nedělal, ale myslím, že bych to měl zvládnout. Vyměňoval jsem na obou stranách manžety poloos a to šlo celkem dobře a je to složitější