TV Schneider, chassis TV17

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

TV Schneider, chassis TV17

#1 Příspěvek od 555 »

přivezl jsem ji z SD,je vidět že někdo měnil koncový tranzistor řádku. (byl osazen BU2025AF).ale byl ve zkratu,po vyndání a napojení žárovky 100W na kolektor naměřím napětí 141V a zdroj jiz necykluje.jen se ozývá tiché syčení.prohlédnul jsem plošnák.osadil na zkoušku trand BUH15H.a telka naběhla.akorát tedy obraz je horizontálně roztažen.logo programu již skoro není vidět.a je-li na v obraze třeba stul je zuzen doprostřed.(myslím že se jedná o chybu v korekci E/W,ale zase v menu jsem si toho nevšiml :roll: Začnu určitě zdrojem (když se ozývá syčení)že by nakěj kond měl zvýšené ESR?A potom oscikem se podivam na buzeni.objednám nový originální tranzistor.podle schémy je 2SC5129. Ten na zkoušku co jsem osadil já vydržel cca 5min.jen doufám že že ten trand neodchází třeba kvuli nejakym preskokum ve vn trafu :(
555

Re: TV Schneider, chassis TV17

#2 Příspěvek od 555 »

tak zdroj OK,napětí sedí i zvlnění Ok
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Syčanie ide zo zdroja, alebo z VN? Syčí i na žiarovke?
555

#4 Příspěvek od 555 »

syčení jde ze zdroje.myslel jsem prvně že je přetížena nějaká větev.na žárovce taky syčí.
petr1991

#5 Příspěvek od petr1991 »

nejde to z filracneho 300V kondika? ked ano skus ho vymenit. Alebo ma este napada trafo... ale to by asi nesycalo ale vrcalo...
555

#6 Příspěvek od 555 »

děkuji všem za dosavadni pomoc:-)pomocí trubičky nebo nějaké hadičky zkusím poslechnout přesně to místo ze kterého to vychází a pak napíšu.

je to přesně stejny zvuk jakoto dělají zdroje u PC ATX když vypnete PC.A u těch to myslim delaji filtráky na primáru.No nic zejtra zjistím přesné místo.

a co říkáte na ten roztáhnuty horizontální rozměr?

mám stáhnutý servisní manuál k šasi TV-17.což má být i to mé,/na zadním štítku je to také napsáno).
A hodnoty kondíků v ŘKS nesedí s těmi co jsou uvedeny ve schémě.a zrovna ty co tam nesedí (hodnotou)tam někde pájel docela dobrym způsobem.takovy kopce cínu jsem jeste nevidel.
zejtra teda napíšu víc.

buzení je-li správné si samozřejmě můžu změrit oscíkem,ale teď se boužel k němu nedostanu
555

#7 Příspěvek od 555 »

tak sitovy kond byl navine.prosim vas muze mi nekdio poskytnout prubehy pro toto šasi.Nikde nemuzu najit kompletní servisní manuál i s prubehy.muze mi nekdo je prosim poskytnout?
555

#8 Příspěvek od 555 »

tak origo trand mi prisel.zatim jsem ho tam nedával.prosím ostatní kteří mají zkušenosti s tímto šasi o pomoc.asi se mi bohužel vys..al oscík nebo sonda :cry: nemuzu ho na zkušebním obdélníkovém signálu sladit :(
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“