Centrál Einhell STE 850 - ničí nabíječky
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Centrál Einhell STE 850 - ničí nabíječky
Prý ničila nabíječky a teď už nefunguje vůbec. Ale ještě jsem ji nenastartoval, na to mám svoji dílnu docela rád.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě by jen zajímalo, co mě dovezou příště. Teď tady mám jednu starou Meoptu, teď tu centrálu, ještě by mohli přivézt pár šicích strojů a příště to bude třeba kombajn....
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
ZdenekHQ píše:Mě by jen zajímalo, co mě dovezou příště. Teď tady mám jednu starou Meoptu, teď tu centrálu, ještě by mohli přivézt pár šicích strojů a příště to bude třeba kombajn
není to na tobě, jakou šíři záběru si zvolíš? pamatuješ na tu epizodku z Obecné školy, jak ty dvojčata co chodila k panu učitelovi Hnízdovi do houslí, maminka vedla k opraváři? Tuším ho představoval Menzel.
až budeš opravovat i tohle tak můžeš začít sepisovat paměti
kombajny se opravujou dobře, sice na to spěchají ale platí obvykle dobře a nebo to máš jistý v naturáliích, barterový obchod je v téhle době jakási jistota, lepší než faktura s kterou si pak nakonec můžeš...
BOBOBO píše:Šicí stroje normálně dělám a na hovnocucu a kombajnu jsem byl taky . S tím kombajnem to byla věc . Deska s procákem , pamětí a pár trandama stála 35,000.- . Koupili na mou radu novou . Nešlo . Stále tvrdím deska , koupili další , s tou to jelo , tak tu mezi přejeli traktrorem na pojišťovnu . Ale že tam nyní hlídaných míst je !
Neni čudo.Dnes pchajú procáky proste všade,do žehličiek,fénov,žiariviek atď...
Nútia ľudí neopravovať,ale kupovať.Vlastne to vonku funguje už desaťročia.Doba opráv a opravárov sa blíži k zániku.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:není to na tobě, jakou šíři záběru si zvolíš?
Není nad to mít spoustu kamarádů a známých, pak je o zábavu postaraný. Cizí by si asi ani netroufli nebo jdou raději za otcem, ten opravuje skoro zadarmo, zatímco já jsem hnusnej kapitalista a tím pádem mám relativní klid od podobných pohrom...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na karburátoru jsou dva šroubky těsně vedle sebe + třetí na minimální otáčky-volnoběh. Jenže teď to má na volnoběh příliš vysoký otáčky, takže pomalu nezastavuje řetěz, ale řeže to a chlastá to jak Zil...
http://album.volny.cz/lesni-udoli/view. ... page=4#img
Jo je tam docela zajímavě vyřešený čerpání benzínu (aby to řezalo ve všech polohách), tak bacha neněj.
ZdenekHQ píše:Ještě jeden stroj - stará motorová pila Stihl 050AV. Nevíte, jak se na tom nastavuje optimální výkon ?
Na karburátoru jsou dva šroubky těsně vedle sebe + třetí na minimální otáčky-volnoběh. Jenže teď to má na volnoběh příliš vysoký otáčky, takže pomalu nezastavuje řetěz, ale řeže to a chlastá to jak Zil...
Jestli ti to pomůže, tak jsem ti opsal z jedný starý příručky tohle:
Šroub s označením H reguluje množství paliva nasávaného do karburátoru, šroub L množství vzduchu a třetím šroubem se nastavuje volnoběžný chod. Dál je k tomu obrázek, ze kterýho vyplývá, že se šroubky L a H nejdřív zašroubují na doraz a pak se L povolí o jednu otáčku a H o 3/4 otáčky. Volnoběh by nemusel být problém. Jestli ti to bude takto fungovat ovšem nevím. Hodně štěstí.