Samsung 205BW, chassis LHA20WS

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DaveLister

#16 Příspěvek od DaveLister »

Po obrazu neni ani vidu ani slechu. Vim jak vypada monitor bez podsviceni, na notebooku ho mam vypinaci.
Ledka blika porad. Zkousel jsem vsak prepinat mezi DVI a VGA a zajimavy je ze na jednom z tedlech vstupu(nevim ale kterym:) blika ledka jinou frekvenci, mam za to, ze jedno z tech blikani je no-signal. Samozrejme jsem zkousel pripojovat obema typy kabelu a prepinat - samozrejme nic.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Jeden z tych "stabilizatorov" bude asi FET - zjavne je tam spinany regulator, co z tych 13,8V vyraba nieco mensie - mozno rovno tych 3,3V. Alebo 5V a ten druhy je linearny regulator na 3,3V.
Este by tam mohlo byt nejake dalsie napatie - 2,5V alebo 1,8V - mozno na tom 3-nohom stabilizatore vlavo od CPU.
DaveLister

#18 Příspěvek od DaveLister »

Na ruznych tech trojnohych soucastkach(at uz to jsou stabilizatory nebo fety :)) jsem nameril 5V, 3,3V a 1,8V proti zemi takze to se zda byt v poradku.
DaveLister

#19 Příspěvek od DaveLister »

Zajimavy je, ze kdyz monitor pripojim k PC tak je spravne idetifikovan(tj objevi se jmeno a naskoci spravne rozliseni) a to i kdyz neni napajen zdrojem. To znamena ze MCU funguje. Je to zahada co tam ve skutecnosti odeslo.
Andrea

#20 Příspěvek od Andrea »

Mohl odejít měnič na panelu.
Mám dojem, že parametry displeje se čtou ze sériové EEPROMky, že k tomu není procesor vůbec potřeba.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Ano, DDC je vlastne I2C zbernica, na ktorej je pripojena seriova EEPROM.

Ale ked vie procesor blikat LEDkou, tak uplne mrtvy nie je.
DaveLister

#22 Příspěvek od DaveLister »

Ona totiz do panelu nejde zadna stava, promeroval jsem vsechny piny od propojovaciho kabelu a nejvic tam bylo nejakych 0,4V, coz by mohla byt log. 0. Po nejakem napajeni ani stopy.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Napajanie panela sa zapina len ked je signal, tzn. svieti LED.
DaveLister

#24 Příspěvek od DaveLister »

Aha, to zni logicky :)

No nic no, holt je cas na upgrade monitoru. Beztak mi 20 palcu pripadalo maly ;) Kazdopadne vsem moc dekuji za pomoc.. mate to u me :)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“