TV Hyundai, chassis 11AK37-11, zdroj
Moderátor: Moderátoři
TV Hyundai, chassis 11AK37-11, zdroj
Že by příp. zkratovaný vertikál natolik zatížil celý ŘKS, aby došlo k takovému poklesu napětí - a bez cyklování?
A co žárovkový test? Kolik dává zdroj při zatížení jenom žárovkou?
A co žárovkový test? Kolik dává zdroj při zatížení jenom žárovkou?
Vertikální rozklad jistě nic, ale B+ s ním ano.Vlivem nízkého napětí se tato závada projevuje právě tak jak jsem psal (pouze slabá čára přes obrazovku)
RKS je v pořádku, zkoušel jsem jako první a VR taky. Co se týče umělé zátěže, tak je výsledek stejný. Snad bych ještě měl dodat, že při ext. napájení 150V jede tv normálně, tudíž lze vyloučit jakoukoli závadu za zdrojem.Pro jistotu jsem objednal ještě jeden tyristor, pro případ, že by i ten nový nebyl v pořádku i když se tak tváří.
Quatro píše:... Psal jsem, že se jedná o vertikální rozklad tudíš o čaru vertikální u prostřed obrazovky, psal jsem to pouze proto, že se tady na to někdo ptal.S mojí závadou ten vertikál nějak nesouvisí...
Tady je vidět, jak málo tomu rozumíš. Vertikální (t.j. svislá) čára uprostřed obrazovky je z principu způsobena poruchou řádkového t.j. horizontálního rozkladu, nikoliv vertikálu.
A z toho já radost nemám.
p.s. A naopak - porucha vertikálního rozkladu se projeví vodorovnou t.j. horizontální čárou na obrazovce.
Ale abych ti udělal radost, máš asi pravdu v tom, že závada bude pravděpodobně v tom napájecím zdroji. Tam je potřeba se zaměřit hlavně na elektrolytické kondenzátory jak na primární, tak i na sekundární straně.
Co se týče El. kondenzátorů, to bylo to první co jsem udělal, ale žádná změna jediné co jsem ještě neměřil jsou SMD. Při mém štěstí bude chyba tam.
Pročištěno. Quatro, ty opakované citace předchozího příspěvku jsou zbytečné. Používej tlačítko "zaslat odpověď" (vlevo dole) Děkuji za pochopení, Killroy