Rocnikovy projekt
Moderátor: Moderátoři
Rocnikovy projekt
Největší problémy měli ti, co se pokoušeli něco vymejšlet.
Na koníčky nebyl ve škole vůbec čas. Nedostatek talentu jsem doháněl pílí, a nedostatek píle obrovskou spotřebou času...
Ze 30 co nás bylo ve třídě jsme pro konstrukci se rozhodli 4, zůstali jsme dva. Já jsem dělal sat.přijímač (samozřejmě tenkrát analog, BFRka se tahali z madarska a jedno stalo 80Kc), kamarad dělal mikroprocesorové řízení toho satelitního přijímače (CPU Z80, program měl 72kB a umel vse vc.OSD a ovladani pozicioneru). Dodnes ho mam vystaveny v dilně, bude mu jiz skoro 20let.
Bernard píše:A co tě baví? Nějaké hobby? Abys to dělal se zájmem. Tak se nám trochu představ.
Tak ja hlavne ve volnym case se zajimam o muziku v autech a svetelnou show pro ne
U nas kazdorocne vetsina dela hodiny s teplomerem, ale to mi pride takovy normalni no, navic teplomer jsem delal ted na konci tretaku. Delal bych neco zajimavyho urcite, proto jsem si rekl, ze se zkusim s vami poradit.
A kutilmile - nelituju tě
Na bázi jednoduchého procesoru a několika infra senzorů sledovat pohyby okolo auta:
1. stav) stačí jen registrovat pohyby okolo čidel + čas (zatím bez alarmu)
2. stav) spolu s nepatřičným pohybem auta spustit alarm. (podle IR čidel se zjistí odkud to přišlo)
3. stav) upozornění na překážku při couvání (5 až 10w žárovička s červeným filtrem + Ič čidlem udají vzdálenost překážky hlavně v prostoru kde je zakrytý výhled a to se hlavně týká malých dětí a zvířat za autem).
4. stav) sledování podélných čar na silnici při jízdě (hodíš-li blinkr a čidla oběví podélnou čáru ozve se otravný zvuk). vyhodnocení silnice bez čar, s přerušovanou čárou, a nepřerušenou čárou. Podle stavu pak svítí kontrolky což je v mlze neocenitelné.
5. stav) sledování překážky před autem, pippip pokud je překážka příliš blízko v závislosti na rychlosti
Atd..atd
Inspirativní příspěvek, prosím nekamenovat.