Opravdu "kvalitní" sluchátkový zesilovač?
Moderátor: Moderátoři
Budu si stavět zesilovač podle Ciuffoliho,blíže ve vláně "něco málo o sluchátkách" a tam ani teplotní stabilizace není. Je tam jiné řešení regulace kliďáku, bez stabilizace. A autor i pár lidí ,kteří si tento zes postavili potvrzují ,že kliďák to docela drží. Nevím ,zda to zkoušeli i s vybuzením na plno do 4ohmů.
- Přílohy
-
ciuffoli výřez.jpg- (165.61 KiB) Staženo 136 x
za A) teplotně stabilizuje zesilovač- pak uznáš že i odpojený t10od chladiče nastavuje proud v závislosti na teplotě systému
za B) je to o slovíčkaření
Je pravda ,že u "kvalitního " zesilovače potřebuji velmi kvalitní elektroakustické měniče. A ty jsou cené! Je třeba je chránit. To by mne spíš zajímalo ,jak dvojice BD139/140 reaguje na zkrat s vybuzením A co jejich dovolený proud ?Bude při tomto napájecím napětí v mezích , které nepoškodí zesilovač a následně cenné měniče? Teoreticky, tedy bez té tavné pojistky. Chci rozptýlit své obavy, zda není lépe zvolit rychlejší ochrany.
Tedy teplotní svázání bylo jistě vhodnější nikoliv nutné.
co se týče pojistky: pojistka je na pytel
co se týče repráků: jedná se o předzesík/sluchátkový zesilovač
Nebo si dvojice BD139/140 poradí i se zkraty při plném vybuzení a podobnými ději ? Hlavně u přenosných ,či často přepojovaných přístrojů jsou to události , které se stávají.
elipsa píše:..... A autor i pár lidí ,kteří si tento zes postavili potvrzují ,že kliďák to docela drží.......
Právě že prdlajs drží. Je to neduh Ciuffoliho. Aby to zapojení bylo stabilní, je bezpodmínečně nutné objednat polovodiče u prodejce, který nabízí opravdu kvalitní polovodiče s garancí původu (Farnell). Když si koupíš trandy v žumpě s názvem GM Electronic, na 80% se můžeš spolehnout že budeš kliďák honit kolem dvora a stejně ho nedohoníš.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Že Ciuffoli přehraje všechno s operákama bych osobně netvrdil, mě jef111 doporučil jako předehru pro DisPre jedno zapojení s OZ a měl jsem možnost ho před několika dny srovnat se zesíkem od Ciuffoliho (poslechově i co se týče parametrů) a netvrdil bych, že Ciuffoli je lepší, možná se jeho zvuk někomu líbí víc, ale je méně přesný obzvlášť na středech.
EKKAR píše:No, mne by teda zajímalo, čeho je pan Caban inženýr...
Vystudovanu ma el. vysku v blave.Je to byvaly vyvojar v Avexe.Robil(prerabal na tesla suc.zakladnu) dosku M-Frekvencii.Nechapem ,co ta na tom tak vytocilo.V AR sa vyskytuju daleko vacsie bludy a nikto sa tu nad tym ani nepozastavi...Hill to myslim okomentoval dostatocne.
Jestli myslíš to zapojení ze sousedního threadu s OPA627, tak to je sice možné, ale zapojení u něhož kvalita stojí na operáku za téměř tisíc korun?...... To je levnější a kvalitnější Dispre II V4. S tím Ciuffolim máš kus pravdy. Je to takové zapojení abych tak řekl střední třídy. Operáky přehraje, ale na hi-and jako je Dispre už nemá.AmarokCZ píše:....Že Ciuffoli přehraje všechno s operákama bych osobně netvrdil, mě jef111 doporučil jako předehru pro DisPre jedno zapojení s OZ a měl jsem možnost ho před několika dny srovnat se zesíkem od Ciuffoliho (poslechově i co se týče parametrů) a netvrdil bych, že Ciuffoli je lepší, možná se jeho zvuk někomu líbí víc, ale je méně přesný obzvlášť na středech.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele: