pozvánka pro hasiče
Moderátor: Moderátoři
PLV píše:V poslední době se stále více rozmáhá pouštění horkovzdušných balonků, vyrobených s mikrotenové folie, kde dole hoří otevřený plamen a balonek nekontrolovatelně vyletí do výšky a spadne kamkoliv, třeba na hořlavou střechu.
Jo jo balóny štěstí se to myslím jmenuje. No byl bych šťastný kdyby mi to přistálo na barák nebo třeba do obilí, slámy nebo jen sena na poli....
hlavně ta statistika za 9 let je průkazná.
Rád bych viděl, kolik takových svitidel má štítek s údaji, kromě toho se prodávají i samotná stínidla - lampiony a taková studentka je schopná si sundat skleněnou kouličku z lustru a izolepou tam nasmolit ten papír. Když to najde revizák na internátu, co jiného může napsat než nevyhovující.
Žárovka může vypadnout z patice nebo může papírová koule spadnout přímo na baňku. Úsporka sama asi nic nezapálí, ale defektní čínský předřadník už klidně.
EU zakazuje žárovky a předepisuje procenta obnovitelných fotovoltaických tunelů, ale tyhle prasárny jí nevadí.
rezis píše:PLV píše:V poslední době se stále více rozmáhá pouštění horkovzdušných balonků, vyrobených s mikrotenové folie, kde dole hoří otevřený plamen a balonek nekontrolovatelně vyletí do výšky a spadne kamkoliv, třeba na hořlavou střechu.
Jo jo balóny štěstí se to myslím jmenuje. No byl bych šťastný kdyby mi to přistálo na barák nebo třeba do obilí, slámy nebo jen sena na poli....
To náš ex premier tiež posiela do sveta balónky,tie keď Ti spadnu do dvora
nepodpália ani strechu ,ani pole a dokonca slubuju aj odmenu
http://prievidza.sme.sk/c/5516140/fico- ... prace.html
- Přílohy
-
lehota4.JPG- (62.37 KiB) Staženo 726 x
rezis píše:PLV píše:V poslední době se stále více rozmáhá pouštění horkovzdušných balonků, vyrobených s mikrotenové folie, kde dole hoří otevřený plamen a balonek nekontrolovatelně vyletí do výšky a spadne kamkoliv, třeba na hořlavou střechu.
Takže domáci kutily už použivaju plastovú foliu.
Predávané balony štiastia sú vyrobené z papiera, a kým dopadne z výšky niekoľko stoviek metrov tak už nehorí.
Problem by mohol nastať pri štarte, ak by ho poryv vetra oprel o stoh slamy