Schwingungsmesser 00 042-nabojovy predzosilnovac

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

Schwingungsmesser 00 042-nabojovy predzosilnovac

#1 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Dobry den, prosim neviete, kde by som nasiel schemu k tomuto nabojovo citlivemu predzosilnovacu?
Vyrobca bol znamy (NDR) firma VEB Robotron-Messelektronik, „Otto Schoen“. Je to „Schwingungsmesser 00 042“. Porucal sa do vecnych lovist. Pred tym sme skusali cistit pozlatene kontakty, obcas to zabralo, i ked neviem preco.
Dakujem pekne.
Ivan
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Jestli je to ještě aktuální - schémata věcí z DDR se dají najít na některých německých stránkách, něco je bohužel pouze placené. Nějaké linky mám.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

http://www.mmf.de/ - to je adresa stránek firmy Metra Radebeul, kde to vyrobili. Firma stále existuje.
Je tam i kontakt, když to nepůjde jinak, budeš se na ně stejně muset obrátit, protože se to bude muset po opravě nejspíš stejně zkalibrovat.

A do Radebeulu to zase není tak daleko, už je to pomalu předměstí Drážďan: objedeš od Teplic Drážďany, na AB-Dr.Dresden-West se dáš po A4 směr Berlin a na výjezdu 79A4 Dresden-Neustadt vyjedeš, na kruháku třetím výjezdem objedeš Elbe-Park a vyvede tě to na silnici S82, tam se dáš ostře vlevo směr Radebeul, Meißen. Podjedeš dálnici a odtud je to rovný kilometr - v průmyslové zóně, na levé straně.
A můžeš ještě navštívit muzeum Karla Maye.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jjilek »

Některé věci a podklady se dají sehnat na fóru http://www.robotrontechnik.de/html/forum/thwb/index.php
Už jsem tam sehnal zdánlivě nesehnatelnou dokumentaci z již neexistujícíh podniků bývalé NDR.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“