jak připojit předřadník?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

jak připojit předřadník?

#1 Příspěvek od wlezley »

Prosím odborníky o radu, v dílně mám čtyři zářivková tělesa, v každém 2x trubice 36W a chci je připojit přes elektronický předřadník. Jde mi o okamžitý start a případně např. u dvojice z nich použít předřadník s možností stmívání. Můj problém je, že nevím jaký mám koupit. Můžu na předřadník 2x58W připojit Dvě trubice 36W ? Nebo musím vždy dodržet "watáž" ? Pomůžete mi v tom někdo udělat jasno? Děkuji.
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Drž se návodu k jednotlivým předřadníkům. Jak chceš připojit místo jedné trubice dvě ?
wlezley

#3 Příspěvek od wlezley »

Já ten předřadník jdu teprve koupit, tudíž návod jaksi nemám. Potřebuji vědět jaké jsou možnosti a zorientovat se. Na dvojitý předřadník se předpokládám připojují dvě trubice. Jen nevím jestli je třeba dodržet příkon ...
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Beru to tak , že na Tebe má vliv letošní zbytkové teplo . Proč by tam tu Watáž asi udávali , že ?
wlezley

#5 Příspěvek od wlezley »

Možná teplo, děkuji za duchaplnou odpověď. Každopádně, pokud by to někoho zajímalo, byl jsem na informace u montážní firmy a je to tak, že uváděnná watáž je maximální dovolená. Už to mám zapojený a funguje to. Zvolil jsem variantu s digitálním řízením (pouze tlačítkem). Je to trochu na zvyku oproti klasickýmu kolečku ale vyhrála cena. Děkuji všem za ochotu.
masar

#6 Příspěvek od masar »

Tady bych na informace montážní firmy moc nespoléhal a radši bych věřil nějakému logikou podepřenému názoru. A ten mi říká, že trubice o menším výkonu, připojená k předřadníku pro větší výkon, bude přetížená a shoří. :wink:

p.s. Ale hlavně, že ti to funguje. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“