Plazma LG 42PX3RVA
Moderátor: Moderátoři
Plazma LG 42PX3RVA
Když máš osciloskop, projdi si ty průběhy tak nějak povšechně. Hlavně vstupy a výstupy YSus. Pokud ti něco říká termín inicializační impuls, a nebude tam, tak má deska problém.
Taky může být vadná signálová deska... Trochu hloupý dotaz: Zvuk jde?
tak snad poznate jestli CTRL board je v pořádku a řidí obě desky.Rybicka píše:Moje první plazma to není. Většinou byl vadný zsus, nebo ysus. Jenže to bylo hned jasné - pojistka a za ní zkrat. U tohohle typu několikrát na ysus R4 a Q101. Takže výměna desky a opraveno. Nebo zdroj a ten se dá taky opravit. Jenže tady nemůžu nic najít. Osciloskopem jsem zatím nic neměřil, protože nevím co naměřit. Chybí teorie i praxe. Datadrivery jsem po jednom odpojil, ale bez výsledku. Pan KOZOKA říká Ysus. Asi ano, ale můžu na něm něco naměřit, aby byla trochu jistota před jeho koupí?
Vylučovací metoda:
Zdroj: pokud dává spravné napajení tj. 190V Y-SUS a 190 a 65Va a napají zakladní desku bude OK. CTRL je napajen z modulu Y-SUS
zakladní deska: Tady není co řešit. Svítí stby. po zapnutí cvakne relé a najede. Důležitý je vystup LVDS který jde do CTRL boardu ale to se jedná o signál obrazu. deska OK
LG jsou jednoduché na opravu. žadné ochrany.
napřiklad Panasonic má propojenou zakladní desku z D. boardem datovým kabelem. Takže pokud něco nejede okamžitě zabliká kontrolka a plazma vypína. Toto se děje v intervalu 2 sekund.
Vyhledej si ještě servisní manuály jiných LG modelů a taky značek (Samsung, Panasonic), tam najdeš pár zmínek jak maj ty průběhy vypadat. Teda některý.
LVDS vypadá podobně jako HDMI, hlavně tam musíš mít clock.
Někde by tam měly bejt taky snímkový a řádkový synchra, jako ve VGA.
Kolik Kč ten YSus stojí???