Výběr procesoru - Phenom II X4 ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

Výběr procesoru - Phenom II X4 ?

#1 Příspěvek od jade »

Tak nám vyšla Mafia 2, což mě donutilo se po asi 6ti letech zamyslet nad stavbou nového počítače. Volba padla na AMD Phenom II, zalíbilo se mi čtyřjádro X4. Jenomže: kdesi jsem se dočetl, že čtyřjádra jsou při hrách nevyužitá. Tak nevím, poraďte prosím.
oscilos

#2 Příspěvek od oscilos »

Já myslím že je to jendo ne?(finanční rozdíl minimální) ale bohatě postačí dvoujádro! já mám 555 s 260 a 4 ramky a naní to frčí libozně! a navíc 555 vyprodukuje mnohém méně tepla než nějaké čtyřjádro což je bych řekl dost důležité!(celá životnost systému)
czatlantis

#3 Příspěvek od czatlantis »

jde o to, že ty hry využijou třeba jen 1 jádro (nevím, jak ty novější, ale ty starší určitě...ve hrách se neorientuju). Takže ti tam budou 3 jádra jen tak viset naprázdno...no a protože se většinou dělají 4jádra na nižší frekvenci než 2jádra, aby se to uchladilo, tak je vlastně lepší mít flákající se jedno jádro ale valit na 3ghz než mít flákající se 3 a valit na 2,5ghz.
Tohle řeší myslím i7 od Intelu, který když detekujou že se využívá jen jedno jádro, tak to jedno přetaktujou na vyšší frekvenci a ty ostatní 3 zase podtaktujou, aby spotřeba byla víceméně stejná, ale aby byl vyšší výkon pro tu jedno aplikaci.
jade

#4 Příspěvek od jade »

Finanční rozdíl je asi 1000kč, ale hlavně X4 v TS Bohemia nemají na skladě, takže bych na něj čekal.
S tou spotřebou je to pravda, X2/3,2GHz 80W, X4/3,2GHz 125W.
Ta 555 je za pusu a hlavně ji mají v Brně na skladě, znamenám si do notýsku...
oscilos: co máš za desku? Nebo jaký chipset by byl nejvhodnější?
Dík...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“