Panasonic TX-29A1P ztiahne obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
madyyy

Panasonic TX-29A1P ztiahne obraz

#1 Příspěvek od madyyy »

Ahojte,
tento tv po zapnuti ztiahne obraz vertikalne ku spodku obrazovky a potom vypne. Lenze tato porucha je zapricinena bud nejakym studakom alebo prasknutou cestickou.Zbadal som ze ked trosku pridvihnem dosku tak obraz naskoci a je to ok, ked ju pustim zas to ztiahne. Problem je v tom ze to neviem nikde najst. Nemal niekto podobny problem.Ako to najlepsie odhalit?

Dakujem za postrehy.
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Zřejmě model TX-29AS1P, chassis EURO-4. Platí obvyklý způsob hledání studených spojů nebo prasklin na DPS. Mnohokrát popisováno, viz třeba tady:
www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... pa&start=0

Přesunuto. Killroy
madyyy

#3 Příspěvek od madyyy »

No ja studaky viem celkom dobre hladat.Niesom amater.Lenze pri tomto tv sa uz potim.
ked sa mam priznat tak ja servisujem viacmenej pc monitory a tlaciarne.
Rukou mi uz preslo aj vela tv ale ked som zbadal tuto opachu tak som skoro odpadol.
Podozrive spoje som uz pozrel pod svetlo, pod lupou atd.ale to prave som este nenasiel.staci maly pohyb doskou a vsetko je v haji
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

V tom případě víš, že nezbývá nic jiného než to vysedět a hledat a hledat.. :cry:

Killroy
masar

#5 Příspěvek od masar »

Co by za to jiní dali, kdyby měli jistotu studených spojů :wink:
Tady platí opatrně tlačit na desku v různých místech, mít dobrou prostorovou a mechanickou představivost (zapojit ji) a takto závadu obkličovat a obkličovat... :wink:
madyyy

#6 Příspěvek od madyyy »

No niekam som sa asi pohol.Ked tv nabehne tak tam nieje len zrnenie ale aj beziace asi 2-3 mm pasiky biele.po par sekundach tv vypne.len neviem ci som sa pohol dopredu alebo dozadu :)
pavl

#7 Příspěvek od pavl »

Ahoj, taky sem se potil nad jednim studeňákem u plochýho CRT Paňoura. Když už jsem měl všechno co šlo proletovanýho, tak jsem skoro skákal do stropu. Nakonec stačilo oddeklovat plastovej deklík pod video procesorem a tam na mě vykoukly. Zkus tam kouknout.
madyyy

#8 Příspěvek od madyyy »

Hotovo.Chvala Bohu.Asi po 50 studaku uspech.Lenze toto neboli studaky.To boli doslova mikrostudaky, ktore bolo vidno len pod lupou.

Dakujem za rady.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“