svetlocitlivá emulzia

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

svetlocitlivá emulzia

#1 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Dobry den pani, rad by som sa spytal, ci ma niekto skusenosti so svetlocitlivou emulziou pouzivanou na nanasanie na sklenene tabule, pre reprograficke ucely.
Jeden pan mi spominal, ze sa tato emulzia relativne lahko da zohnat a pouzivat na DPS.
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

to je nějaká historická technologie? nanášení na skleněné desky se dělalo předtím, než byly k dispozici filmy.
Světlocitlivé vrstvy se nanášely v chemigrafii, tam sloužily pro podobné účely jako krycí vrstva na dps. Původně kolodiová později PVA vrstva se nanesla na zinkovou desku a přes rastr exponovala, tím vznikl zinkový tiskařský štoček. Technologie je tak 25 let mrtvá, co přišla do polygrafie digitální technika.
Ale vyskytovala se taky světlocitlivá emulze pro dps určená pro nanášení odstředivkou, krátce před uvedením emulzí ve spreji, fialová barva a pronikavý smrad.
Mysteri

#3 Příspěvek od Mysteri »

Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#4 Příspěvek od Ivan_Ryger »

To mystery:
Ospravedlnujem sa, ak som sa nespravne vyjadril, ale POSITIV20 poznam uz davno a nemam s tym dobre skusenosti! Google som skusal, no nenasiel to co hladam!
Castokrat sa mi podleptali cesticky.

To Crifdo:
Vraj je to bezna technologia, nepoznam ju, preto sa na to pytam.
Zmije

#5 Příspěvek od Zmije »

Třeba zde prodávají nějaké chemikálie http://cenik.chmelic.net , možná by nebylo špatné zaexperimentovat se suchým rezistem.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“