Zítra (1.9.2010) končí žárovky nad 75W
Moderátor: Moderátoři
Mame ich zopar po dome a zatial sa stazovat nemozem:) Cena bola docela rozumna,kupovali sme v OBI...Mam v plane dovybavit zbytok a klasicke ziarovky si nechat ako rezervu.
mi-ro píše:Všichni se tragicky mýlíte!! nejen že zítra končí prodej žárovek nad 75W ale všichni občané jsou povinni do konce roku 2010 odevzdat své zásoby těchto žárovek. Bude stanovena komise a kontrolní orgány... atd
A celé to bude pokračovat nárazovou osobní prohlídkou na WC za provozu. To proto, aby se zjistilo zda jim na to jejich nařízení lidi moc nese*rou..
Killroy
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Lukas-Peca píše: Dělají se např. 24, 50, 115 nebo 150 V s klasickou baňkou, výkonem a paticí, i mléčné. Ty snad zakazovat nikdo nebude, protože to nejde. Hlavně ty 150 V jsou zajímavé, když se před ně zařadí dioda, tak by měly chodit i na síťové napětí (ale bude to blikat).
pokud existují 115V tak dvě do série, počítám-li strávně
vydat se do brusele, uchopit vepřový xicht úředníka, který s tím přišel a protlačit ho skrz desku modrého stolu se žlutýma hvězdičkama
vymlátit z úředníka odpověď na otázku, proč mu vadí žárovky a nevadí mu miliony tun dovážených čínských sraček, který chviličku fungujou a pak končí na skládkách, plasty, kovy, energie, chemikálie.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
V panelácích bývá v koupelně 800 W infrazářič. Ve většině rodin se ale vůbec nepoužívá, protože to přece má strašlivou spotřebu a provoz stojí moře peněz (je to přece logické, když se to žhaví dooranžova).
Leckde nesmí být ve vypínačích prosvětlovací doutnavky, protože zbytečně berou drahou elektřinu...
Když tomu lidi nerozumí, tak sežerou kde co.
Když jsme u těch žárovek na jiná napětí, myslím že velké zásoby žárovek 120V budou mít ČESKÉ DRÁHY. Sem tam ještě jezdí staré motorové soupravy ze 60.let, nevím přesně jak se jmenují, ale je tam pod stolkem u sedaček klička, kterou se ovládá okno. Tak tam je osvětlení ze 110V akumulátoru a žárovky na 120V. Je na nich krásně vidět i logo-poctivá česká kvalita z TESLY HOLEŠOVICE. Je na nich dokonce i cena v Kčs, už si nepamatuju kolik.
Taky by mě zajímalo jak budou řešit žárovky 24V. Mám na chalupě přenosnou lampu ve 3. bezpečnostní třídě, kterou používám při sestupu do kanalizačních šachet při čištění a na podobné práce. V rozvaděči mám bezpečnostní transformátor 230/24V 250VA, který si zapínám dle potřeby a sekundár mám vyveden přes 10A dvoupólový jistič na nezáměnnou zásuvku, do které lampu zapínám (ale hodí se i na leccos jiného, mám třeba několik páječek na 24V z tel. ústředen). Tahle svítidla ve 3.třídě se používají např. v autoservisech (ta přenosná lampa co je v "kanálu" dole pod autem), na vodárnách či ve strojovnách výtahů. Při celkových rekonstrukcích domů se někdy dělá provizorní stavební osvětlení 24V žárovkami po celé stavbě. Co bude místo nich? Vzhledem k malému napětí žárovky LED? To bych chtěl hlavně na stavbě vidět-Ukrajinci jim je všechny rozkradou hned první den
Jinak mám doma několik normálních žárovek 60W, také ještě Tesla, a je na nich napsáno POUŽÍVAT V TĚŽKO PŘÍSTUPNÝCH MÍSTECH. Zřejmě budou mít delší životnost. Nevíte někdo, v čem je rozdíl?