Aký monitor kúpiť?
Moderátor: Moderátoři
eva22 píše:Spotřeba je možná o něco vyšší ale zase ne o tolik...
Jenom asi tak 3x až 4x.
eva22 píše:Kdyby aspoň ty LCD monitory měly stojánek i pro postavení na svislo ale to pochybuju.....
Mají, říká se tomu funkce pivot, prostě si to LCDčko otočíš na výšku
- czatlantis
Jo a proč je takovej problém měnit rozlišení u LCD? Tak nechám nativní a když nějaká hra potřebuje menší, tak bude menší - nejhůř na to snížení rozlišení doplácí text a to v té hře není přece moc podstatný...
Koupil jsem si tedy nový LCD Samsung (19 palců). Zhoršení kvality obrazu je sice poznat, ale není to něják strašné. Spíš mě štve, že u tmavých scén je obraz kolem rámu světlejší.
Jinak hraje vše pro LCD - spotřeba, hmotnost (původní monitor měl 35kg) a ještě jsem ušetřil místo.
K tomu otočeniu LCD na výšku: možno to má uplatnenie pri wide LCD, ale musí to podporovať grafická karta a jej ovládače. A to bude fungovať až pod Windows... A keď si niektorý program zmení rozlíšenie, ani nechcem vedieť čo sa stane.
LCD 16:9 je dobré len na prácu vo Windowse, word, excel atď. Ak tam spustíte čokoľvek čo má svoje rozlíšenie 4:3, obraz bude rozpláclý do šírky. Ešte som nevidel LCD, kde by sa to dalo vypnúť, aby 4:3 bolo 4:3 s čiernymi okrajmi po bokoch. To majú zatiaľ len televízory.
O pozorovacích uhloch u LCD ani nehovorím. 160° vertikal x 160° horizontal: text sa síce dá prečítať, ale farby sú skreslené už pri 20°
Takže ak sa niekto profesionálne zaoberá grafikou, je vhodné kvalitné CRT. Ak má niekto málo miesta a PC využíva prevažne na internet, tak stačí aj LCD. K tomu rozlíšeniu sa nevyjadrujem, to záleží na tom, kto má aké dobré oči...
Kamarát má na stole LCD strednej triedy, ani neviem značku, tuším Benq a ani nevedel, že má nižšie rozlíšenie, než natívne. No a ja som čumel. Pravda, to natívne dalo lepší obraz, ovšem po patričnom nastavení toho monitoru (PHASE). Profesionálne CRT (vyššie triedy) sú možno pre grafikov lepšie, pre domácnosti a priemerného užívateľa je LCD vyhovujúce. Pravda, tiež nie je jedno, čo kúpi. Už som videl i také LCD, že by mi nepomohli ani okuliare.
Andrea píše:PotPalo píše:Čo to máte furt s tou spotrebou 40W pri LCD? V bežnom LCD dáva zdroj na 12V 4 až 5A, a na 5V cca 1A, takže spolu cca 60W na sekundári. Účinnosť týchto spínaných zdrojov je mizerná, takže spotreba sa pohybuje okolo 100W.
Takový běžný LCD vyhoď. Mě bere 20" LCD 36W a 19" 25W.
Čo to máš za stroje?
Andrea píše:PotPalo píše:Čo to máte furt s tou spotrebou 40W pri LCD? V bežnom LCD dáva zdroj na 12V 4 až 5A, a na 5V cca 1A, takže spolu cca 60W na sekundári. Účinnosť týchto spínaných zdrojov je mizerná, takže spotreba sa pohybuje okolo 100W.
Takový běžný LCD vyhoď. Mě bere 20" LCD 36W a 19" 25W.
Ale v standby, že?