Výměna přívodu z el. rozvaděče vs. revize

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bubuhuhu

#31 Příspěvek od bubuhuhu »

Jen tak mimo mísu. Ani bych netvrdil, že el. instalace bytu je triviální. I odborníci jsou schopni napáchat na triviální instalaci dost prasáren. Například dřevěné obložení místnosti na němž jsou namontovány el. přístroje a spotřebiče takovým způsobem, že to neodpovídá ČSN 33 2312. ČSN se nazabívají jen otázkou ochrany před úrazem, ale také před požárem, přepětím atd.. Nebo sestavit rozváděč pro RD tak aby plně vyhověl požadavkům ČSN 60439-3, to je pro některé elektrikáře oříšek, protože naznají požadavky ČSN, které přímo vycházejí ze zákona 22/97 Sb. a NV 17/2003 Sb.. A pak se při revizi diví, že takhle tedy ne.

Takže každy by si měl hledět toho co umí. Když chcete auto, také si ho sám nevyrobíte, ale jdete si ho koupit k těm co to umí.
lubosgls

#32 Příspěvek od lubosgls »

nevím proč se to zvrhlo až sem vzájemným osočování a předhazování X norem

BUBUBU: v projektové dokumentaci nemám napsáno nic a jak jistě tušíte žádná zatím nejní, nehodlám platit projektanta na 5 káblů, to stejný nehodlám platit výrobu rozvodnice pro šest jističů a jeden hránič a už vůbec ne elektrikáře na zapojení 15ti zásuvek a třech vypínačů, tohle všechno si můžu zajistit svépomocí, jen se všechno delá za pochodu

co se týče přívodu ke sporáku, rozhodně jsem nechtěl spojovat na sporáku PE+N, předtím mě nebylo moc jasný k čemu by tam to N bylo
bubuhuhu

#33 Příspěvek od bubuhuhu »

Ono neni nikdy dost peňez a času aby se to udělalo pořádně, ale vždycky je dost financí a času na to, to předělat. Na tato má slova již mnohokráte došlo. Možná si na ně jedou vzpomenete i Vy.

V dotazu jste se ptal na revizi.
To jsem zvědav na toho revizního technika dobrodruha, co Vám na to udělá revizi.

K tomu už není co dodat.

P.S. Doufám že jste řádně pojištěný s limitem plnění v řádu někalika milionů korun. Možná se Vám to hodi.
lubosgls

#34 Příspěvek od lubosgls »

pane bubuhuhu: revizní technik dostane všechny podklady co bude potřebovat, pokud bude chtít i razítka dostane i razítka

je sice hezké že máte strach jestli jsem pojištěn, ale nevím z čeho tak soudíte

že bude instalace 100% bezpečná nato nepotřebuji ani revizní zprávu, to už je jen třešinka na dortu
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“