motorove kolecko

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
milan222

motorove kolecko

#1 Příspěvek od milan222 »

narazil jsem na netu na tohle: http://www.eleshop.cz/prodej/bravo-motu ... cko-196439
nevite, jak je resene ovladani? je to jen spinac, nebo je v ceste k motoru ŕegulace? ja bych zkusil totiz sehnat jen samotnej motor, a vymenil ho za na mem kolecku...
tak se chcin zeptat jestli je stridavy nebo stejnosmerny?
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Řekl bych že ovládání výkonu bude řešeno stejně jako u motorky (koukni na obrázek). V popisu je zmínka o bezúdržbovém elektromotoru což je pro mě motor střídavý. Jinak pokud celej tenhle nesmysl stojí 10 kKč tak samotný motor + měnič + baterie + nabíječka bude stát 9500,- takže úspora žádná. Být tebou tak na to zapomenu.
Hurvo

#3 Příspěvek od Hurvo »

dnes to bolo na TV Nova v Loskutákovi, tak sa mrkni na archív TV Nova.
Bernard

#4 Příspěvek od Bernard »

Podle principu akce a reakce se tah vpřed kompenzuje momentem, tlačícím rukojeti k zemi. Takže obsluha sice netlačí dopředu, ale efektivně má naloženou větší zátěž - hlavně při rozjezdu, do kopce a přes překážky. Asi bych si nejdřív vyžádal demo-jízdu, i s obyčejným trakařem.
milan222

#5 Příspěvek od milan222 »

aha.. an uz loskotak zacal? neak sem na to zapomel. no dival jsem se, a je to docela zajimave, a mel tam i jine modely. ja verim, zue to pomaha. no me by slo jen o motor... kdyby mel vse vevnitr, tak vlastne ma privod 12V prez vypinac, a tak vy me stacil jen motor. ten bych nasadil na normalni upravene kolecko, pridal autobaterku a tlacitko.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
PLV

#6 Příspěvek od PLV »

Kolečko má stejnosměrný komutátorový motor jak každý takový stroj, jedno jestli se jedná o kolo, kolečko, nebo skůtr. Ovládání je řídící jednotkou a spočívá v otáčení rukojetí jak u motorky. :D
Netřep se mnou!
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Podle popisu tam bude jen vypínač , žádná regulace rychlosti a "rekuperace" tomu nasvědčují . Jen ten proud 20A z 20Ah aku je věc .
PLV

#8 Příspěvek od PLV »

No, rekuperace tam nebude ani náhodou ale když se tam točí otočnou rukojetí, tak jsem usoudil, že bude použitá nějaká řídící jednotka. V rukách jsem motorové kolečko nikdy neměl a ani nikdy mít nemíním, protože je to podle mě hovadina, tak nevím. :)
Netřep se mnou!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“