Philips, chassis ES1.E, po přepětí

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BU508DF

Philips, chassis ES1.E, po přepětí

#1 Příspěvek od BU508DF »

přeji všem přítomným hezký večer a žádám vás o radu.vlastním tuto televizi.je v ní toto šásko.bohužel je po přepětí:cry: do této doby hrála výborně.Ráno již nešla zapnout ani nesvítila STAND BY.našel jsem úplně přepálenou pojistku na zdroji a ze spoda uhořelé cesty a některé okem viditelně spálené smd součástí.(odpory,kondíky i diody)všecko jsem pracně povyměnoval,i cestičky jsem opravil,i ty smd součásti které jsou po těch větvích napojeny,proměřil tranzistory a dioy na zkrat ale zdá se být vše OK,vyměnil i filtrační kondenzátor.i ten SMDčkový šváb zdroje (jsou tam dva ale vyměnil jsem tedy pouze ten u kterého se nacházeli ty vyhořelé cesty a součásti).Ale stejně po zapnutí se nic neděje (nesvítí ani ledka-prostě televizor je naprosto mrtvý) :cry:

nemůže být už v háji ta deska na které je osazen i procesor?.na filtračním C je 310V což by odpovídalo že i ten je OK.
Může mi někdo býti napomocen?

Název vlákna byl upraven. Killroy
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Jak jsem vydedukoval z popisu,byl TV nechán zapnutý v pohotovostním stavu.Ty upálené spoje bych řekl že jsou následkem bouřky,je to tak,nebo se v síti zvýšilo napětí vlivem něčeho jiného?To,že Ti nesvítí kontrolka,tak Ti nefunguje hlavní zdroj.Nejprve musíš zprovoznit tento,potom postupovat dále.Jak je TV po blesku,pak počítej s tím,že tam může být ještě několik vadných věcí.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Ta bedna má hlavní a STBby zdroj. Ten je určitě v kopru a jeho oprava bude na pos*rání.. Doporučuji nechat někde odborně opravit. Co se týče toho dalšího, nikdo ti nic předem nezaručí. Možná spustit pomocným zdrojem potřebných napětí a odzkoušet funkčnost (v servise).

Killroy
kokun

Re: Philips, chassis ES1.E, po přepětí

#4 Příspěvek od kokun »

BU508DF píše: ... našel jsem úplně přepálenou pojistku na zdroji a ze spoda uhořelé cesty a ....

8O :lol: - No, mně by třeba zajímalo, jak vypadá taková neúplně přepálená pojistka :roll:

Jinak k tomu už téměř vše sdělili kolegové - viz výše :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“