Philips 461A Arioso
Moderátor: Moderátoři
Philips 461A Arioso
Předem se omlouvám za hloupé otázky
Zajímalo by mě k čemu slouží konektor na napájení(viz.obr.),proč je tam tolik kolíků?Předpokládám že je to na střídavý a stejnosměrný proud ale pořád je tam těch "zbytečných"kolíků nějak moc.Podle druhého protikusu by měla být šňůra zapojena na horní a dolní kolík vpravo ale po zapojení nereaguje sítový vypínač-do rádia jde stále napětí.Vypínač vypadá jako nepropojený ale moc jsem to nezkoumal.Stejně se choval i jiný Philips(nevypínal po připojení na tyto kolíky).Dále by mě zajímalo jak jsou na tom ty asfaltové kondíky ,jaká je jejich kvalita? A ještě jedna věc,týká se AZ1.Někdy se stane že v ní lítají modré blesky(nejen v tomto rádiu).Jsou tyto elektronky nenávratně zničeny nebo je to tím že třeba dlouho nebyly zapojeny a časem to přestane?Děkuji za odpověď
- Přílohy
-
Snímek 070.jpg- (51.61 KiB) Staženo 185 x
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
K asfaltovým kondenzátorom, stretol som sa s tým, že keď boli zle zatmelené, napriek impregnácii nabrali vlhkosť a prehrievali sa(v dôsledku popraskania tmelu alebo netesnosti okolo trubičky). Ak chcete použiť pôvodné i s tmelom, tak treba ich zapojiť na VF zdroj malého výkonu, aby ich prehrial a asfalt zatiekol tam kde má. Niekedy postačí len nahriatie trafopájkou aby konce asfaltu zatiekli. Ináč niektorí to riešia tak, že do trubičky zo starého kondenzátora dajú nový a zalejú asfaltom, aby to vyzeralo ako pôvodné.
- Přílohy
-
Snímek.jpg- (26.09 KiB) Staženo 165 x
http://www.radiojournal.cz/schemata/ph461.pdf
celkem 23 str.,vč.schéma zapojení na str.22
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak těch kolíků je na tom síťovém konektoru tolik asi jen kvůli mechanické opoře. Na stejnosměrný proud to určitě není, když je tam trafo.
jardx píše:.... Ještě mě čeká zprovoznit náhon ukazatele ladění,původně tam bylo ocelové lanko.Mohl bych dát místo něho provázek?Má s tím někdo zkušenosti?
Tak, s žádným "provázkem" neuspěješ
Stupnicové lanko (textilní) bývalo (a musí být!) jako pletená punčoška (prostředkem má ještě podélná vlákna - zvyšují pevnost v tahu) - a hlavně, nekroutí se.
Přirovnání: něco, jako by si stáhnul opletení (stínicí) ze starého, zeleného koaxu (KABLO Blava).
Obyčejný provázek (kromě toho, že asi nebude mít dostatečnou pevnost na tah) je stáčený (kroucený!), což na náhon stupnice nevyhovuje