Kdybych si vzpoměl, kde se to lanko, o kterém píšu tady:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 5&start=15 "válí" (bohužel, léta jsem ho v ruce nedržel), tak bych ti ho i několik metrů poslal
kokun píše:.... Raketa byla naváděna (ovládána operátorem-střelcem, kterého jsem mimochodem dělal) po vodičích (trojlinka "běžného smaltdrátu" fí cca 3 x 0,15mm - - ještě bych někde klubko toho drátu snad i našel - cca 50 pramínků hedvábných nití souběžně s vodiči - celé opředené zase hedvábím. Obdoba jako VF-lanko). ....
Když jsem ho smotával, tak jsem uvažoval, že by se (právě pro tyto účely) mohlo hodit
EDIT: Před lety to lanko (jako ND do různých ramének TESLA) vedla TESLA (později ELTOS a ještě později ETROS) v Uh. Brodě. Když ETROS (před nějakými 8-10-ti roky) "končil", většinu jeho sortimentu skoupily fy TIPA Opava a HADEX Ova - nevím, jestli neměli někdy i "tuto maličkost" v nabídce - pohledej.
Ještě zůstal (v tom Uh. Brodě) jeden maník, který také "část sortimentu TESLA" (ve svém malém krámku - za "přemrštěné ceny") prodával. Tak, jak jsem tam (za "komančů" a ještě několik let "po převratě") za nákupy součástek jezdíval, tak už jsem tam několik let nebyl - proč taky, když už "tam nic nezbylo"