Zdravím všechny, dostal se mi do ruky zesilovač Kenwood, který když se připojí na zátěž (repro) a pomalu zesiluje, začne silně brumět až při velké hlastitsti vyplivnou ochrany a zesilovač se hodí do standby. Místo repra jsem zapojil náhradní čistě reálnou zátěž, napojil oscilák a pustil znova-> zesilovač produkuje dá se říci obdélník s frekvencí od cca 20 Hz do cca 120 Hz < v závislosti na vytočení potenciometru basových korekcí-> čim větší podíl basu, tím menší frekvence a větší amplituda obdélníku na výstupu). Oba kanály dělají celkem podobné věci. Pokud odpojím předzesilovač a šáhnu šroubovákem na přímý vstup koncového zesilovače, okamžitě nastane přechod do standby, čili zakopaný pes v předzesilovači není.
Troufám si podotknout, že koncové trandy budou v pořádku, klidový proud každého jsem změřil cca 25 mA, což si myslím je v normě. Nejdřív jsem si myslel, že se na výstup dostává brum ze sítě (vyschlé kondenzátory) ale nikoli, SS napětí zdroje je jako když střelí.
Když se přibližuju rukou kastle, začne brum mírně zesilovat, když se nakonec kastle dotknu, trochu brum ustane.
Zesilovač je poměrně moderní záležitost, zásahy do součástek nejsou a dle plošňáku nikdy nebyly.
Může mi prosím někdo poradit, čím pokračovat dál při identifikaci zdroje kmitání? V podstatě jsem kmitající zesilovač jestě neměl v ruce.

vše je jednou poprvé:)