Zháňam schému na riadenie hodín

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matus15

#16 Příspěvek od matus15 »

Tak som ich zapojil (iba sieť. prívod) a zdá sa že sú funkčné, len vôbec neviem čo indikujú diódy a čo nastavujem prepínačom, poradíte mi niekto?

Tak pri prepnutí prepínača na polohu VYP sa vypnú hodiny.

Pri prepnutí na polohu jednej šípky bliká zelená LED (hodinky) a každú minútu sa minútová ručička posunie a cvakne relé.

Pri prepnutí do polohy trojuholníka (asi STOP) sa nedeje nič.

Pri prepnutí do polohy dvoch šípok sa minútová ručička posúva každých 5 sekúnd a striedavo bliká raz zelená LED (hranatá vlnovka smerom dole) a raz žltá (hranatá vlnovka smerom hore)

Takže už viem že mi to funguje správne, meral som dokonca na stopkách na mobile koľko trvá 1 min. a je to úplne presné! Len vôbec neviem čo indikuje žltá LED (obrázok anténky) a červená LED (obrázok baterky).
marshal

#17 Příspěvek od marshal »

červená indikuje že vypadla podpěťová ochrana a blikání žluté je pro indikaci přítomnosti synchronizačního signálu radiomajáku OMA (musí mít samostatný přijímač)
matus15

#18 Příspěvek od matus15 »

No tak to je dobré, červená mi nikdy nesvieti.

A čože je ten maják? Ja to mám zapojené iba ako také "iné" hodinky..
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

OMA byla československá alternativa k německýmu DCF77 (současné rádiem řízené budíky a hodiny). OMA je mimo provoz, takže smůla.

tu o OMA:
http://home.zcu.cz/~poupa/oma50.html
petrfilipi

#20 Příspěvek od petrfilipi »

Jinak na řízení hodin se používal IO MH106 - viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... pic&t=8104.
Tento obvod se ještě dá sehnat, např. na Aukru byla aukce za 75 Kč/kus a nikdo to nechtěl.
Dneska už není nutné používat tento speciální IO, přepínání polarity 24V zvládné každý mikroprocesor a relé (nebo dvě relé). Navíc není problém to synchronizovat na DCF77.
Mateční hodiny Pragotron se prodávají dosti draze, cena 2.500 v současné aukci na Aukru je dost vysoká. I když na druhou stranu je to v krabičce, hotové, léty odzkoušené.

Petr Filipi
pajap

#21 Příspěvek od pajap »

Vracím se k tématu a prosím, nemáte někdo schéma zapojení hodin SH40 ?
Díky
Zdraví Pája...
marshal

#22 Příspěvek od marshal »

něco jsem měl, musel bych pohledat
zaz

#23 Příspěvek od zaz »

I já se vracím ke starému tématu a prosím o schéma EH 40.
Předem díky.
jova1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jova1 »

Mám jenom EH1 :(
vrky

#25 Příspěvek od vrky »

Schema EH40 je na uploadu. Podívej se na první stránku uživatel marshal tam má poznámku.
mi-ro

#26 Příspěvek od mi-ro »

Velmi jednoduchý modul k řízení podružných hodin vyšel v PE-6/2010 od Miloše Zajíce. Str 18. nebo www.zajic.cz
..to bude jen ňákej odpůrek
etiennesk

#27 Příspěvek od etiennesk »

P a H je zapojenie impulzov so zmenou polarity. B+ a B- zapojenie baterky. Ak chces tie hlavne hodiny prevadzkovat samostatne staci 220v ako pises. Podruznych hodin sa ale vyskytuje pomerne vela, je to krasa mat cele zapojene :D
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

A dnes po bouřce je opět schema aktuální . :D Prosím , prosím schema EH-1 , děkuji
etiennesk

#29 Příspěvek od etiennesk »

BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

Velice děkuji panu Josefovi , mohl jsem večer nastudovat a dnes uvedu do chodu . Přeměřil jsem elyty , vše OK . Zapojil jsem je doma na zdroj a hodiny šlapaly . Asi jen podpětí . Dnes jsem zadal elektrikáři zajistit měření zdroje pro hodiny při zátěži . Říkal že jsou tam prý jen malé gelovky . A přinesl originál! schema , prý našel i knížku . Až bude chvíle schema oskenuji a vyvěsím .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“