TVP Blue Sky, chassis 11AK19-8A, nefunkční scart

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
amateur

TVP Blue Sky, chassis 11AK19-8A, nefunkční scart

#1 Příspěvek od amateur »

Po připojení set top boxu přez scart do TV je obraz rozpadlý v pruhy,někdy se jakoby slévá,někdy je deformovaný.Zkoušel jsem různé scart kabely se stejným výsledkem,měnil jsem nastavení výstupu v stb,bez valnějšího úspěchu.V tv nejsou žádné nastavovací prvky.TV Blue Sky TD55TC. Přes tuner funguje bezvadně.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Zkoušej hledat na foru , může být i toto http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... e%F2+scart
amateur

#3 Příspěvek od amateur »

Dobře,zkusím změřit úroveň videosignálu osciloskopem,stb mám dva od různých výrobců na této tv nefunguje ani jeden.
amateur

#4 Příspěvek od amateur »

zjistil jsem,že v tv nefunguje video vstup,jen komponent,cestičky ze scartu vedou k TDA8842
Burajko

#5 Příspěvek od Burajko »

Ked vedu cez elyty,vymen ich mavaju zvod ,ktory posuva upinacie urovne a zle detekuje synchro.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
amateur

#6 Příspěvek od amateur »

moderatizátor píše:Necituj poslední předcházející příspěvek, kdo to má pořád mazat? Na odpověď je tu přece nahoře a dole tlačítko ZASLAT ODPOVĚĎ, překvapivě...

Hm,tak bude asi vadný IO .Z pinu č. 20 scart,kde je zapojen odpor 75 Ohmů proti kostře jde přez kondenzátor 47 nF na pin 17 IO.Je zajímavé,že pin 17 IO má proti kostře odpor 17 Ohmů,což se mi zdá málo...Vzhledem k ceně IO hodím televizi do sběráku,protože přez TV modulátor se mi zapojovat STB moc nechce...
Burajko

#7 Příspěvek od Burajko »

Kedze ma 17ohm na vstupe ,je to v 3.14ci. :wink:
Myslim ,ze az tak drahy nie je... http://www.ame.cz/SHOP/tabid/36/QIShopA ... fault.aspx
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

TDA8842 2Y stoji 11 EUR.
Burajko

#9 Příspěvek od Burajko »

Otazka ,ktoru ma verziu,ten druhy stoji 150kc,co je velmi dobra cena.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Moj prispevok nema zmysel - nevidel som ten tvoj link. Ani tych 400 korun nie je take hrozne, aby sa kvoli tomu televizor vyhadzoval.
Burajko

#11 Příspěvek od Burajko »

Tiez si myslim ,ze je skoda tej telky.
MaTTo

#12 Příspěvek od MaTTo »

Ked uz sme pri tych cenach a vhodnosti opravy tak rozdiel medzi STB s a bez RF modulatora je okolo dvoch eur asi 50KC ... napriklad a to jak satelitny STB na kartu gital ci cslink/skylink tak aj DVB-T stb napr. Sencor v ponuke Alzy takze si myslim ze ten RF modulator nieje az taka tragedia zohnat , osobne som si priplatil pri satelitnom STB 2€ za rovnaky model s RF modulatorom ved do buducna sa mozno zide :wink:

Tym som teda chcel napisat ze kvoli takej hluposti by som TV nevyhadzoval to ju radsej daruj niekomu do rodiny a nech si dokupi STB s modulatorom a je vyrieseny ... tak napriklad ,,
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

TDA8842 má "v sobě" i obvody pro SECAM normu - kdo ji dnes ještě potřebuje?
Daleko rozšířenější (a tím i dostupnější - nevím, či i cenově) je ale určitě TDA8840-ka, kterou seženeš třeba i z nějakého vraku na SD - :nevim:
Pak jen "vyházíš" několik nepotřebných součástek (co byly pro ten SECAM) - a "jedeme dál" 8O :roll:
Honza - kokúň

#14 Příspěvek od amateur »

Mám verzi 2Y . No já nevím ale IO které stojí s poštovným skoro 500 Kč mi nepřijde jako dobrá investice do televize 11 let staré.Zase ale ke vší spokojenosti neměla žádnou poruchu.Ten scart snad musel být nefunkční od výroby,jen se nikdy nepotřeboval a co čert nechtěl STB jsem koupil bez tv modulátoru.A modulátory které jsem dřív vyletoval ze starých videí dávno vyházel...
Burajko

#15 Příspěvek od Burajko »

2Y stoji v ame 150 bez dani,akych 500?
Ked na nej vymenis preventivne par el.kondov,pozistor,nemusis ju min.5 rokov otvarat,co pri novych TV nehrozi.
Naposledy upravil(a) Burajko dne 16 zář 2010, 23:18, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“