Alternátor Felicie 1,3 rv95
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Tak podle cen dostupných na netu jsem zjistil že obchudek za barákem je celkem drahej ale na druhou stranu rychlej,ten regulátor s uhlíkama budu mít zítra za 399Kč,diodový mustek stojí v Auto kelly 700kč...což je v přepočtu obou věcí dohromady,cena repasovaného alternátoru.
Teď vyvstává tedy otázka,je závada skutečně v tom regulátoru s uhlíky nebo je to ten mustek s diodami.Pokud to bude mustek,vyjde mě oprava na cenu zrepasovaného alternátoru.Do výplaty daleko a peněz málo,čili každá rada jak to předpovědět je vítána.
drabek06 píše:Kolega z práce do služebního pikapa dobastlil obyčejný relé a je nějak propojený s kontrolkou dobíjení. Žádná vyhodnocovací elektronika či něco podobnýho tam není a funguje to spolehlivě. Jak to tam je připojený tušim, ale když bych to sem napsal tak to nejspíš nikdo nepochopí
No funkce je jednoduchá, kontrolka dobíjení zhasne a v tu chvíli se světla automaticky rozsvítí.
Dingo7 píše:drabek06 píše:Kolega z práce do služebního pikapa dobastlil obyčejný relé a je nějak propojený s kontrolkou dobíjení. Žádná vyhodnocovací elektronika či něco podobnýho tam není a funguje to spolehlivě. Jak to tam je připojený tušim, ale když bych to sem napsal tak to nejspíš nikdo nepochopí
No funkce je jednoduchá, kontrolka dobíjení zhasne a v tu chvíli se světla automaticky rozsvítí.
Jo a pokazí se altík někde v největší tmě a v zatáčce a rozsvítí se kontrolka nabijení a světla zhasnou....křáááááp....
Sandal píše:Dingo7 píše:drabek06 píše:Kolega z práce do služebního pikapa dobastlil obyčejný relé a je nějak propojený s kontrolkou dobíjení. Žádná vyhodnocovací elektronika či něco podobnýho tam není a funguje to spolehlivě. Jak to tam je připojený tušim, ale když bych to sem napsal tak to nejspíš nikdo nepochopí
Jo a pokazí se altík někde v největší tmě a v zatáčce a rozsvítí se kontrolka nabijení a světla zhasnou....křáááááp....
No může to fungovat tak, že nezhasnou (něco jako paměťové relé) zhasnou až když vypneš klíček.
Já jsem v autě nikdy automat nepoužíval, rád si rozsvěcím a zhasínám, když chci já a než když se uráčí nějaký obvod......