Alternátor Felicie 1,3 rv95
Moderátor: Moderátoři
Honza_P píše:Napětí při vonoběhu, je 11,6V když přidám plyn je to asi 11,8V když jsem k autu přišel měla baterie 12V než jsem nastartoval.Alternátor se mi zdá velmi horký.
Nízke výstupné napätie a horúci alternátor znamená, že niektorá z veľkých diód je prerazená. Preto ide jedna fáza do skratu a altík sa prehrieva. Ja som mal dokonca prípad, keď boli prerazené až dve diódy v rôznych fázach, takže išla len jedna, alt dával sotva 12,5V a bol horúci tak, že sa nedala na ňom udržať ruka...
helios píše:Honza_P píše:Napětí při vonoběhu, je 11,6V když přidám plyn je to asi 11,8V když jsem k autu přišel měla baterie 12V než jsem nastartoval.Alternátor se mi zdá velmi horký.
Nízke výstupné napätie a horúci alternátor znamená, že niektorá z veľkých diód je prerazená. Preto ide jedna fáza do skratu a altík sa prehrieva. Ja som mal dokonca prípad, keď boli prerazené až dve diódy v rôznych fázach, takže išla len jedna, alt dával sotva 12,5V a bol horúci tak, že sa nedala na ňom udržať ruka...
Posuzovat teplotu rukou je ošemetné, vpodstatě trvale udržitelná teplota o terou by ses neměl spálit by měla být do 60°C
Včera jsem dělal synovi dobíjení na Felicii 1,9 D.
Před opravou měřeno za chodu na baterce 12,3 až 12,6 V. Podezření na altík se nevyplnilo. Na altíku naměřeno 13,9 až 14,1 V. Ten úbytek dělaly kabely, které měly přechodové odpory v okách, hlavně ten co jde na kostru karoserie a na motor. Kabely jsem vytrhal a udělal nové z vodiče CYA 50 mm2. Oba dva , ten na kostru i ten ke startéru. Nová oka jsem zaletoval. Teď je napětí na baterce stejné jako na altíku.
Ta Felda má ale stále svítící kontrolku airbagu. Rozsvítila se když jednou syn tu baterku domrnil skoro do nuly. Nevíte jak se dá zhasnout, mimo návštěvy servisu, nebo vyndání žárovky ?
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Jestli má alťas 60°C nebo 70°C je celkem jedno, důležité je, že má minimálně jednu výkonovou diodu v (_!_) = čti v ŘITI...
Jelikož se na alternátoru ruka skutečně udrže nedá,rozhodně ne délě než cca sekundu,považuji ho za více horký než je normální