časový spínač osvětlení chodby
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
MY51, MY52, rezistory, svitky, ellyt "FROLYT" (2. je PHILIPS), relé?; kond-polštářek je CCCP, "knoflík" je zřejmě knoflíkový potenciometr (trimr?) -
Funkčně to bude asi jak píší Dingo7 a EKKAR.
obvodů a nikde nic. Tak tedy z důvodu neznámých součástek se žádná sláva konat nebude a půjde to do šrotu. Jenom vybastlím relé (cca 24V a jeden přepínací kontakt ) Jinak ty ostatní věci za nic nestojí. Díky všem za pomoc.
A kutilmile - nelituju tě
Asi dva tady mám někde ve svém binci.
http://jirky.webz.cz/zobraz_katalog_n.php?id=281
SMY51:
http://jirky.webz.cz/zobraz_katalog_n.php?id=280
Takže nelze ničim nahradit navíc vodivost je P. Tak už jsem se ani nenamáhal překreslovat schéma, nebylo by to k ničemu. Vrak tedy putuje do odpadu a všem, kteří o věc projevovali zájem děkuji.
jednu elektrodu S a jednu D. Ta nožička která má č. 3 je připojena na základovou destičku a v zapojení se uzemňuje. Ještě jednou promiňte, že jsem se špatně podíval. Ale při měření jsem to měl zapojené správně a tranzistor nejevil známky života.
Spravit toto stávající nebo jen zjistit proč to odešlo?
Už máte nainstalován nový časový spínač?
Myslím si, že toto vyhazovat je škoda.
DPS je ok, krabička taky, prostě se tam vrznou nové součástky a je to použitelné na cokoli jiného.
maxa píše:Ta nožička která má č. 3 je připojena na základovou destičku a v zapojení se uzemňuje. Ještě jednou promiňte, že jsem se špatně podíval. Ale při měření jsem to měl zapojené správně a tranzistor nejevil známky života.
Je to P-MOS, u něj nemůžete substrát uzemnit, otevřely by se parazitní diody D-B a S-B, naopak musí být připojen na nejkladnější napětí v obvodu nebo častěji se spojuje se Sourcem.
Zkousel jsem opravit tento spinac s rozbitym plosnym spojem,
tranzistory P-MOSFET SMY51 SMY52 jsou dostupne, usmernovac
jsem vymenil za kremikovy. Muzu poprosit o citelne foto ze strany spoju,
jestli jsem desticku spravne prodratoval?
Pri pripojeni sitoveho napeti mi deska osciluje a rele se samovolne preklapi.
Srazeci kondy jsem zamenil za 470nF X2, jeden byl uplne odejity.
Dekuju David