2N3055
Moderátor: Moderátoři
2N3055
explorer píše:jen ale pokud ma na sobe MEX, ty jsou nejkvalitnejsi
Trochu zavádějící informace. Předně nic neříká o jeho výrobci (MEX je země původu toho trandu) a za další, starou dobrou KD503 žádná současná 2N3055 plně nenahradí, ajť je od kohokoliv. Neb jsou všechny provedením oproti KD503 polotučný..
Killroy
Z hlediska logiky to je takové divné "srovnávání". Nejdřív porovnáváš spínací tranzistor KU ,(který mj. není stavěn na provoz ve spojitém režimu ve stab. zdroji) s 2N3055. Z toho vyjde (pochopitelně vždy) vítězně 2N3055. Na základě tohoto experimentu pak porovnáváš kvalitu 2N3055 vs. KD503, který se experimentu vůbec nezúčastnil.josef-1 píše:V dávné minulosti jsem si postavil stabilizovaný zdroj, kde jsem používal v té době dostupné tranzistory řady KU... Tyto trazistory však byly předmětem jejich velmi časté výměny. Teprve po osazení tranzistorem 2N3055 se zdroj stal mimořádně odolný i proti macešskému zacházení a pracuje již desetiletí bez jediného problému. Moje zkušenost s těmito tranzistory je velmi pozitivní a v jejich srovnání s KD503 se nemají zaco stydět.
Tím netvrdím, že 2N3055 je či není stejně kvalitní jako KD503, ale tvůj pokus to nedokázal.