Set-top-boxy

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Je vidět, že je to správné dítě naší kočky - ta zas pro změnu žere a tloustne, jak kdyby mělo být pozítří -20°. K tomu na zahradě zavíčkovaní šneci, pavouci v domě, Tvůj pes v boudě (a svádí to na kočku),kdoví.... :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
RadekB

#17 Příspěvek od RadekB »

Kdybys videl, co s ni delaji decka, to je az neuveritelny co si necha libit. Oblikaji ju misto panenek, vozi ju v kocarku a co ja vim co jeste a kocka jedna blba drzi a drzi.
Ale jak uvidi me, tak je pryc...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Poslední OT: Ta naše to samý - "malej" na ní při svých 15kg v 1 a 3/4 roce sedí, drží jí za uši a kočka jen mňouká a kouká. Kdyby tohle zkusil pes, asi už nežije (ten pes...) nebo visí (opět pes) na stromě. :)
]
sasaopravar

#19 Příspěvek od sasaopravar »

Pro statistiku-nejak začinaji hromadit u mně settopboxy tesla DVB-T 2SC900 a hyundai DVB-T 960 uvnitř naprosto stejne se zavadou-naprosta destrukce primarni časti zdroje včetně trafa.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Tak abych trochu oživil toto téma. Nakonec jsem pro důchodce koupil ECG DVT 950 PVR za 800,- Kč. Oni sice to nahrávání nepotřebují a stačil by jim i obyčejný STB za 600,- Kč, ale rozdíl 200,- Kč je dost citelně znát.

1) velmi příjemné menu (CZ, SK, PL)
2) vpředu displej s kanály
3) USB vpředu pozná i flašku Transcend 1 GB, co ostatní STB za 1200-2000 Kč psaly jen "neznámý nebo žádný disk"
4) naprosto bez problémů nahrává pořad na tu flašku v MPG formátu (je pomalá - USB 1)
5) jde připojit externí hdd
6) nemá to DD, takže zvuk v AC3 jde jen přes optický výstup. MP3 zvuk je v pohodě.
7) přehrává DivX/XVid filmy
8 ) má sice jen 1 tuner, ale to naprosto pro ten účel stačí
9) DO je docela slušné (velké a čitelně ovládatelné)

Počítám s tím, že k mládež bude chtít na návštěvě u důchodců ukazovat fotky, přehrát nějaké video z foťáků (překonvertované do DivXu)

Jestli máte někdo zkušenosti s tímto typem, ať dobré nebo špatné, tak zkuste k tomu něco napsat.
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

http://set-top-boxy.heureka.cz/ecg-dvb-t-950-pvr/

Uvažuješ dobře - počítáš i s výhledem.
U nás DVB-T teprve "začalo" - takže mně ještě moc sexboxů rukama neprošlo 8O :cry:
Co jsem ale dával jedněm důchodcům - tak bych ještě "preferoval" ovládání na panelu (tl. ST-BY/ON a +P, -P), má je např. STB "Optex ORT 8819" - kvůli tomu, aby si mohli aspoň zapnout, či přepnout program (když jim náhodou dojdou baterky v neděli, anebo "něco" pomačkají na VDO) :roll:
Honza - kokúň
Administrátor

#22 Příspěvek od Hill »

Mám novinku, Hyundai DVB-T321 - u žádného kusu předtím jsem si toho nepovšiml, v návodu o tom nic není, zatím nevím, jestli jde o chybu firmware nebo vlastnost toho jednoho kusu - zhruba po dvou hodinách provozu nahodí doprostřed obrazu okénko, že se z důvodu nečinnosti vypne do 1 minuty, pokud nebude stisknuté nějaké tlačítko. Přitom spací mód je deaktivovaný, rovněž nejsou předprogramované žádné programy na čas.

Pravda je, že až dosud jsem nikdy neprovozoval tento settopbox se zapnutým napájením aktivní antény, je tedy docela dobře možné, že se tato funkce aktivuje jen v tomto režimu, jinak bych už o ní věděl. Je možné, že se jedná o chybu jediného kusu, je možné, že je to vlastnost modelu.
Podle prodejce to dělat nemá, ráno ho vezu vyměnit.

Už jste na podobný případ bdělostního tlačítka někdy narazili?
pigeonit

#23 Příspěvek od pigeonit »

Viděl jsem to samé u nějakého ECG. Vypnutí úspory v nastavení také nepomohlo. Přešli jsme to s tím, že je to bazarovka a může to být nějaké nakoplé. Mrknout na nastavení napájení zesilovače mně nenapadlo, mrknu až se dostanu na chalupu.
Brozicek

#24 Příspěvek od Brozicek »

O víkendu jsem zkoušel ve Vítkově Podhradí nově spuštěný MUX 1 z vysílače Praděd na 36 kanálu. Jako STB jsem použil DVD rekordér SONY s vadným HDD (viz zde jiné vlákno). Dříve byla na tom kanále ČT1. Analog značně v tom údolí kolísal a měl spoustu duchů. Anténa síto se 4 patry dosti zkorodované asi 15 let staré s širokopásmovým zesilovačem 6 až 60 kanál.
DVBT naběhl bez problémů, síla signálu kolísá mezi 80 až 90%, kvalita 100%.
Přes zdánlivě kvalitní signál pro DVBT se objevují 1 až asi 3 sec výpadky (seknutí obrazu i zvuku). Frekvence výpadků je různá někdy po 2 minutách, jindy není výpadek 1/2 hodiny.
Nevím, zda ty výpadky způsobuje slabý kolísavý signál nebo nějaké rušení. Snad pomůže lepší anténa a zesilovač pro DVBT s odlaďovačem rušení od mobilů. To budu zkoušet až spustí Praděd všechny 3 MUXy v 2011. Zatím v tom místě satelit válcuje DVBT.
Brozicek

#25 Příspěvek od Brozicek »

Jaký máte názor na toto:
Na stránkách SONY ve v angličtině tato věta:
RDR-HXD770 / 870 / 970 / 1070 as sold in all countries have a problem that Digital channel disappear. In order to resolve this issue, we have provided a firmware update to version 1.70.
Její znění na stránkách SONY v češtině je:
Modely RDR-HXD770/870/970/1070 prodávané ve všech zemích mají problém se ztrátou digitálních kanálů. Pro vyřešení tohoto problému poskytujeme aktualizaci firmwaru na verzi 1.70.
Celý český text pro instalaci verze 1.70 je zde: http://support.sony-europe.com/tvhc/dow ... RDR-HXD870

Co vlastně aktualizace 1.70 řeší?
- Ztrátu digitálního kanálu, tj. jeho výmaz z paměti. To jsem nikdy nepozoroval, ani na 54 kanále z Hošťálkovic ani na 36 kanále z Pradědu.
- Krátkodobé výpadky signálu (zamrzání)? To pozoruji na obou uvedených kanálech (ve Studénce z Ostravy i ve Vítkově z Pradědu).

Jaký je zde asi přesný význam slova "disappear"? Aktualizaci zatím nemohu ve svém rekordéru (ve funkci settopboxu) provést dokud neopravím HDD, takže to praktickým pokusem nemohu ověřit.

Dík za Vaše názory.
Hill
Administrátor

#26 Příspěvek od Hill »

Brožíčku: zaduchovaný signál je správná odpověď. Když si zapneš info a budeš ho pozorovat, zjistíš, že chvílemi dokáže kvalita signálu na okamžik spadnout na nulu, i když se přitom intenzita signálu může i zvýšit.
Že v takových podmínkách, jaké popisuješ, vzroste citlivost na rušení čímkoli (projíždějící auto se špatnou kostrou u alternátoru nebo nevhodnými zapalovacími kabely, esemeskující ratolesti, zapalující zářivka) je věc druhá, se kterou asi nic nenaděláš.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

ZdenekHQ píše:Je vidět, že je to správné dítě naší kočky - ta zas pro změnu žere a tloustne, jak kdyby mělo být pozítří -20°. K tomu na zahradě zavíčkovaní šneci, pavouci v domě, Tvůj pes v boudě (a svádí to na kočku),kdoví.... :)

Že by na Novinkách četli moje předpovědi ? :D

http://www.novinky.cz/veda-skoly/213330 ... c-let.html

http://www.novinky.cz/domaci/214536-na- ... -zime.html

Sorry za další OT.
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 20 říj 2010, 10:28, celkem upraveno 1 x.
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ZdenekHQ »

Hill píše:Brožíčku: zaduchovaný signál je správná odpověď. Když si zapneš info a budeš ho pozorovat, zjistíš, že chvílemi dokáže kvalita signálu na okamžik spadnout na nulu, i když se přitom intenzita signálu může i zvýšit.

Zajímavej jev je, když jsou dva vysílače na stejným kanále se stejným výkonem v téměř stejné vzdálenosti a směru a po cestě les - jak začne foukat vítr, STB se může zbláznit... Jiný kanály se ani nehnou.

EDIT - tak to vypadá, že to rušení způsobuje Kojál z opačného směru.
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak už jsem zaznamenal víc podobných problémů - dva vysílače na stejným kanále s různou sílou signálu - jeden silný a jeden slabý, navíc třeba přijímaný odrazem) a tuner se chová, jako by byl slabej signál. Kvalita lítá od 90% až třeba k nule... :?
]
RadekB

#30 Příspěvek od RadekB »

Říká se tomu echo a tak 🤐 zmršený SFN jako u nás na Moravě, navíc s absolutně idiotskou a zcela pro tyto učely nevhodnou 64QAM se nikde jinde nevidí.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “