solární panely + něco připsané
Moderátor: Moderátoři
solární panely + něco připsané
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
tohle tu nebylo (ještě jeden dotaz)
Ještě se chci zeptat ......obědnal jsem si sadu řezu kderé dávají 280mV a pak tam bylo napsané něco o 90mA ......znamená to teda že při testovacím záření a zátěži dává ten článek 280mV při odběru 90mA ........mám totiž jeden článek z kalkulački a ten na prázdno dává 3V
Protože mám motorek který se rozjede při 1,6V a odběr je 30mA .....že bych ty články zapojil seriově aby rozjeli ten motor bez KO (aby nebyl pohyb škubavý)............šlo by to tak??? (doufám že mě chápete)
- Artaban001
Palackého tř. 160, Brno 612 44
Telefon: (+420) 541 639 337
Fax: (+420) 541 639 231
E-mail: info@zpabrno.cz
- Artaban001
nedával bych za to ruku do ohně, že uspěješ. nezapomeň, že seriovým řazením zdrojů sčítáš nejen jejich napětí, ale i jejich vnitřní odpor. Sám mám tady solární panel, který má dávat 9V / 150mA a na prudkým slunci mi to neutáhne ani PC ventilátor, který má 120mA spotřebu. Nezapomeň, že motorek si při rozběhu žádá o víc. A protože solární panely mají velký vnitřní odpor, tak budeš muset motorek ručně roztočit, aby Ti běžel aspoň na prázdno..
Přímé napájení solárnímy panely se v užitné elektronice nepoužívá. Většinou se tím nabíjí akumulátor v době, kdy je zařízení nepoužívané..-