Apollo 13
Moderátor: Moderátoři
Apollo 13
Jen ta hláška ve filmu zazněla, ozvalo se tu za mnou: "bez napnelismu nemůže vzniknout cukatura, nesmysle vtělená"...
Takže ty víš svý, my víme svý...
A ještě lepší by asi bylo vidět a slyšet autentické záznamy, možná, že by tam cenzorovo pípání chvílemi znělo nepřetržitě.
Máš pravdu: skutečně dobrých amerických filmů není moc.
Neviděl jsem dneska ten film celý ale mám dojem že když jsem to viděl naposledy že to v něm bylo.
Ale jinak, jsou to jen filmy.
Jednou jsem někde narazil na články pojednávající o ovládání zařízení pohybující se po Marsu.Pánové poklona.Poklona vědě a vědcům.Byla tam zmínka o náročnosti přenosu jednoho bitu na energii a čas.Čučel jsem na to jako blázen.
Prostě v jů- es- ej je možný všechno.
Nejhorší je, že tomu ňákej blbec uvěří a když se mu stane podobná dopravní nehoda, tak vod toho auta utíká- co kdyby.
Nebo další jejich specialita: časovaný bomby- věc, která mluví sama za sebe. To je samej modrej, žlutej, červenej, nebo zelenej drát.
Většinou pyrotechnik nadálku ví, jakej drát přešmiknout.
Kdybych to postavil (žádnej problém), tak bych se nesral s barvičkama a dal bych tam všechny dráty stejný- to by byli všichni v prdeli.
Bohužel tyhle i jiný věci cosi vypovídají o americký mentalitě a podle mýho není zrovna na moc dobrý úrovni.
Jó, páni světa...
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
-
PavelFF
Tak to pozor! Podle staré ČSN 34 10 10 (nebo tak nějak, dneska je to pochopitelně už jiné číslo) musely mít vodiče na časovaných bombách správné barevné značení. Terorista, který neměl patřičné zkoušky z vyhlášky č.50 nesměl takovou konstrukci sestavovat. Atomové bomby pak mohly montovat jen osoby znalé s hodně vysokou kvalifikací. Jinak hrozily vysoké pokuty a to si terorista sakra rozmyslel...
V Americe to bude to samé, bomby většinou konstruovali bývalí zhrzení zaměstnanci státní zprávy , kteří v minulosti prošli řadou školení bezpečnosti práce....
- Artaban001
- Artaban001
janousek píše:Display je tam zřejmě proto, abychom mohli sledovat jak hlavní hrdina v poslední vteřině výbušný systém deaktivuje. Bez displaye by to nebylo ono.
A čím víc svítivější, tím lepší. Nějaky LCD asi neznají. Ta prodlužka na napájení se nějak schová....
Kdesi jsem četl, že většina scén ve filmech je nereálných, a je to kvůli tomu, aby to bylo pro diváka akčnější (Přůstřel i benzinové nádrže nezpůsobí výbuch auta)
-
Stašek