Ako nainštalovať WinXP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
keemo

#16 Příspěvek od keemo »

Myslis v globale alebo vzhladom na vymenu disku?lebo disk nieje tak velka ryba...problem je po vymene mamoprkna...inak ani radsej nechcem vediet ako sa na tom zeleze povlecie...
paveltl

#17 Příspěvek od paveltl »

Aktivace se bát nemusíš. Pokud máš původní základní desku a štítek co tam byl od výroby, tak stačí udělat aktivaci přes internet. Když bude nějaký problém (již častěji aktivováno, někdy stačí výměna základní desky,...) pak tam prostě zavoláš a do automatu namačkáš čísla, pokud ani to neprojde spojí tě to s operátorem kterému vysvětlíš oč jde.

Potíže s aktivací jsou jen pokud jedno číslo používáš na více počítačích, třeba jako downgrade z wista, ovšem i tak je blokují až po stovkách použití.

Jen to neaktivuj hned, ale opravdu využij zkušební dobu na ověření spolehlivé funkčnosti a stability. Dřív se mi často stávalo že po instalaci jisté kombinace programů (freeware z internetu), někdy i jen nejnovějších ovladačů mi to shodilo wokna. Ale za poslední tak dva roky už vše chodí jak má.
Duvsan

#18 Příspěvek od Duvsan »

Vďaka. Akurát jediný schopný disk som našiel 10GB. Neviem, či to pánovi nebude málo a za pár mesiacov neprinesie iný disk (zo zberáku), aby som mu ho vymenil. :?
A ešte asi budem musieť prebrúsiť konektor pod grafickou kartou. Niekedy nezapne monitor alebo zobrazuje haky-baky a musím zakmásať kartou.
paveltl

#19 Příspěvek od paveltl »

No to taky není problém, pak se nechají všechna data včetně systému z jednoho disku přenést na druhý. Normálně si naklonuješ disk na jiný větší.
Existují na to různé prográmky, některé i pod wokny.
Duvsan

#20 Příspěvek od Duvsan »

To mi napadlo, ale jiný disk, jiné typové číslo..., nenadělá to bordel?
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Disky s Windows bezne kopirujem - v Linuxe. Bud pouzijem dd alebo ked uz ma disk nejake necitatelne sektory, tak dd_rescue. Nasledne vyskusam, ci kopia bootuje a ak ano, tak pouzijem gparted na zvacsenie particie na maximum (kedze novy disk byva vacsinou vacsi). Nie je to z hladiska aktivacie podstatna zmena.
Duvsan

#22 Příspěvek od Duvsan »

OK, dík. Inštalácia prejde, ale je to v Angličtine, budem to musieť poslovenčiť. Myslíte, že by sa dalo stiahnúť počeštenú inštalačku, či to je hlúposť, skôr ten jazykový plugin?
paveltl

#23 Příspěvek od paveltl »

Občas něco podobnýho řeším přes DiscWizard http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD.
Třeba když jsem měnil 20GB za 500GB a vždycky to běželo na první zapojení a žádná aktivace nebyla třeba.

Českou instalaci XP najdeš třeba na ulozto, jen nevím jak moc je čistá. Nějaký počešťování jsem nikdy nezkoušel, ale prý to dělá potíže.
Duvsan

#24 Příspěvek od Duvsan »

OK, děkuju. Slovenskú mám na CD, Českou jde stáhnout, ale jenom po registraci. Asi dám tu naši a vymalováno. Ještě antivirák a kodeky. Antivirák má prý i Microsoft a je free. Co myslíš?
Ještě taková maličkost, tečku na konci web stránky příště odděl mezerou, jo?
Duvsan

#25 Příspěvek od Duvsan »

Ešte mám jeden diletantský problém; inštalačka je so SP2, nainštaloval som SP3 a počítač je pomalší a disk hrabe a hrabe. Je tá trojka potrebná? V čom je prínosom k SP2?
p32

#26 Příspěvek od p32 »

Skoro v ničem. Např. pro wifi instaluje novější ovládače pro lepší šifrování (WPA2) atd. Na normální práci ji ale nutně nepotřebuješ, tam je nutná ta SP2.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jirka »

Bez SP3 ti nebudou chodit žádné nové bezpečnostní aktualizace.
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... pport-mean
Podpora systému Windows XP s aktualizací Service Pack 2 (SP2) skončila 13. července 2010. Chcete-li, aby podpora pokračovala, nainstalujte si aktualizaci Windows XP Service Pack 3 (SP3).
Duvsan

#28 Příspěvek od Duvsan »

Takže to tam byť musí. Keby som tú SP2 odinštaloval, neodľahčí to systém?
keemo

#29 Příspěvek od keemo »

To mas jedno,pokial je to "vstavane" tak to prec nedas,a pri aktualizacii sa nahradzuju povodne subory novsimi verziami a stare sa zalohuju takze uz vobec nevidim dovod davat prec SP2 a davat tam SP3-navyse to tak nejde...
p32

#30 Příspěvek od p32 »

Duvsan píše:Takže to tam byť musí. Keby som tú SP2 odinštaloval, neodľahčí to systém?

Odlehčí ! Ale taky možná přestane fungovat :lol:

A dávat dovnitř SP3 jen kvůli aktualizacím, tak to jsem ještě neviděl. Zbytečné jsou aktualizace už i u SP2, protože ten systém, velmi slušně napsáno, jen zaserou. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“