Dobrý deň, pripojil som na zdroj diametral(
http://www.gme.sk/sk/dvojity-laboratorni-zdroj-diametral-l140r51d-p722-290.html ) jeden motor napriamo bez ochrannej diódy. Od vtedy mám nasledujúcu závadu:
Za normálneho fungovania po zapnutí zdroja treba zapnúť ešte tlačítkom jednotlivé kanály(0-40V resp. 5V). Lenže na vetve 0-40V je teraz napätie aj bez zopnutia tlačítka. Vyzerá to tak, že výstupné relé sa zopne hneď pri štarte zdroja. Po rozobratí som pomeral tranzistory, diódy atď, ale nič nevyzerá podozrivo(skratované, rozpojené) okrem jedného kondenzátoru pri relé, na ktorom som nameral skrat aj po jeho odpájkovaní. Neviem, či to je jediná chyba, ale pokračoval by som po vyriešení tohto problému. Chcem Vás poprosiť, či viete identifikovať kondenzátor(typ, do koľko voltov, alebo aspoň nejaké vodítko čím to nahradiť). Vopred sa ospravedľňujem za katastrofálnu fotku, ale fotka mobilom vnoci.... Aj keď nepredpokladám, že toto bude dôvod chyby, ale kto vie.
takže okrem fotky prikladám aj zmerané rozmery, vďaka veľmi pekne za pomoc(eventuálne keby fakt nie je šanca to identifikovať, spravím zajtra/pozajtra lepšie foto). Ako je napísané pod obrázkom, na kondíku je hodnota: 104 (predpokladám 100n) a je žltej farby. S pozdravom, i