MiKrofona 375 - zajmavá chyba
Moderátor: Moderátoři
MiKrofona 375 - zajmavá chyba
Nesetkali jste se již s touto vadou???? Prosím poradte, budu vděčný[/quote]
Re: MiKrofona 375 - zajmavá chyba
sám mám taky jeden kousek, sice jsem ji už dlouho nezapnul ale byla funkční . . . . .
zkontroluj přepínače a přeměř všechny rezonanční obvody, bývá to dost shnilé ! (upadlé drátky uvnitř cívek)
C 46 sem nemohu najít
Jirka
1) poznatek Největší citlivost je když je z L15 jádro uplně venku, a u L16 vyčuhuje asi 0,5cm jakmile začnu zašroubovávat jádro do L15 začne zvuk slábnout a slábnout
2) poznatek v L14 není jádro žádné a nevím jestli tam patří nebo neatří (v kottku je zakreslené) každopádně kyž tam strkám jiné jádro bez reakce
3)L3 byla vrtaná také, nastavil jsem tak že Praha vysílá mezi políčkem praha a vedlejším, L13 je volná také ale nereaaguje její natáčení
4)V L16/L15 jsou celkově 3 kondenzátory C46 (kovový který je na 99% ok) pak slídový (ve schématu C27, 28) přičemž jeden má hodnotu 103pf a druhý jsou dva spřežené vedle sebe o hodnotě 51pf, ovšem to nehrálo ani to nešlo doladit tou cívkou mezifrekvence (dohnat) hrálo to jen slabo - kdy jsem jeden ten 51pf odpájel a nechal jen ten jeden tak sem to v poho doladil.
dokonce sem zachytil i country který je už v rozmezí kde to neladí a hraje to hrozně potichoučku, těsně za tou prahou už to slábne a slábne až to uplně neladí.
Jinak ten drátek kterým je ukazatel ladění stojí zaho.. už dvakrát sem ho spájel a už je zas jinde urvaný (aniž byh to trápil) ted sem prisel dolu a proste je utrezny
To radio pojde zladit, len potrebujes pracovat systemovo MF - subeh - vstup.
Nemám zájem o korekci pravopisu.