Driver_irql_not_less_or_equal

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
elmouse

Driver_irql_not_less_or_equal

#1 Příspěvek od elmouse »

Ahoj, tohleto hlášení v BSOD (modrá smrt) mi začal házet notebook Sony Vaio. Po dlouhém laborování jsem zjistil, že to přestane dělat po zakázání wireless síťovky ve Správci zařízení - pak Windows makají jak malované. Smůla je v tom, že tu wifinu potřebuju. Bojím se, že to bude asi závada v HW. Zkusil jsem se vrátit do bodu obnovení s datumem, kdy ještě normálně fungovala, přeinstaloval jsem ovladače, nic nepomohlo. Jakmile znovu povolím wireless síťovou kartu, do pár vteřin jdou wokna k zemi. Nepotkal jste se s tím někdo? Už si nevím rady... ještě zkusím komplet přeinstalovat Win, ale nevěřím, že to pomůže.
Banda

#2 Příspěvek od Banda »

To vypadá na problém s přerušením. Si nech zobrazit ve správci zařízení, jak jsou jednotlivé IRQ přiřazena. Možná se tam něco pere.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Stiahni si od vyrobcu tej wifi karty najnovsi driver.
elmouse

#4 Příspěvek od elmouse »

Bohužel, přerušení které ta karta dostane nevidím - hned po jejím povolení to spadne. Nejnovější driver z internetu nepomohl, je to pořád to samé. Zkusím asi ještě tu reinstalaci oken a tím končím. V BIOSU dohromady nic není, takže není co zkusit přenastavit. Ještě zkusím večer prolézt logy, jestli se stihne někam něco zapsat.
elmouse

#5 Příspěvek od elmouse »

Tak už se mi to povedlo rozchodit. Musel jsem přeinstalovat XPčka a poshánět na internetu nejnovější ovladače komplet pro veškerý HW. Záhadou je, že původní ovladače, které na tom noťasu 2 roky fungovaly, i na čistých woknech okamžitě vyvolaly zase tu samou chybu. Stačilo nainstalovat grafiku a tu bezdrátovku a konec. Zabil jsem na tom půl dne. No, hlavně že už to maká a veškerý HW funguje. Dík za rady!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“