Mascom MC7141

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
haky

Mascom MC7141

#1 Příspěvek od haky »

Zdravím všechny
Nemohl byste mi někdo poradit, co by mohlo být příčinou chyby této televize? Pokaždé se prorazí tranzistor v koncovém stupni horizontálu mezi kolektorem a emitorem. Proměřil jsem tam snad úplně všechno, ale našel jsem jen poblíž ještě jednu švihlou 36 voltovou zenerku. Odpojil jsem úplně všechno od VN trafa a nechal tam jen vychylovačky a VN. Když to zapnu, tak v tom cvakne (prorazí se tranzistor) a začne pulzovat zdroj. Už začínám mít podezření na VN trafo, ale nevím, jak se v tom ujistit.
Haky
evzena

#2 Příspěvek od evzena »

Nejideálnější by bylo , kdyby jsi napsal kolik jsi naměřil na sekundáru imp. trafa :wink:
haky

#3 Příspěvek od haky »

Myslíš na zdroji? Při zátěži asi 60W je tam 140,3 V.
haky

#4 Příspěvek od haky »

Tak jsem to našel. Byl přerušený odpor R 234, asi jsem ho nějak přehlédl. Ale teď mi ještě nefunguje korekce podušky. Myslím, že to vede z TDA 9151 pinu 6. Je to označené jako EWOUT. Kolísá tam napětí mezi 5ti a 3,5 volty a to docela dost rychle. Myslíte, že by ten obvod mohl být špatný?
geco

#5 Příspěvek od geco »

Měřeno na pinu 6 TDA9151,napětí je 0,8V
haky

#6 Příspěvek od haky »

Oměřil jsem to, ale je tam 0,4V. Podle mě by tam ale mělo být aspoň něco mezi 1 až 5ti volty, aby se mohly otevírat další 2 tranzistory do kterých pin 6 vede. A po cca 2 minutách v zapnutém stavu mi zase odešel řádkový koncový tranzistor. :?
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

Tak to vidim na vadny vn trafo.Zmer ten tranzistor te podusky.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“