Jenom čekám, kdy tě někdo pošle použít vyhledávač na tvém vlastním webu...
Jako nejschůdnější možnost opravdu vidím to, že by to nějaká dobrá duše přepsala ručně.
Já osobně jsem ochoten přepsat ti obsahy ročníků 1980 - 1982. Pokud ti je nepošlu nejpozději 22. září 2010, může se toho úkolu zhostit někdo jiný. Jsi zajedno?
Vyhledávač na webu použít nemůžu. Ročníky nižší než 1987 tam právě chybí. A proto potřebuji skeny těch 4 stránek z každého ročníku, aby nechyběly a přibylo zaškrtávací políčko "vyhledávat i před rokem 1990".
Jinak můžeš zkusit rok 1980, jestli chceš. Ale je to pakárna. (1982 začnu zřejmě zítra). Navíc z toho asi nebudeš nic mít, tak jako já.
Abych to mohl dále zpracovat, potřebuji to buďto jako soubor XLS nebo TXT oddělený středníkem (CSV) a vždy článek na samostatný řádek:
název článku, ročník, číslo (modrá řada s M, příloha je E), strana, jestli obsahuje DPS, kde je oprava, řada AR (červená je 5, modrá 6, příloha 7), jestli článek obsahuje schéma nebo je stavební konstrukcí (1 ano, 0 ne, pozor na pokračování v jiných číslech AR)
A pokud tam budou opravy starších článků z předcházejících ročníků, tak vypsat, kde to je a čeho se týká zvlášť do TXT souboru, abych to mohl dohledat.
Pakárna se z toho stala až s tím tvým CSV. Kdyby ti stačil čistě textový přepis toho co bylo vytištěno, tak mám hotový 1980. Zítra udělám 1981. Pak sestupně 1979, 1978...
Na zpracování v excelu můžeš plýtvat vlastním časem.
(Naštěstí se to obešlo bez asistence úřadů, takže jsem si nemusel měnit občanku.)
Jj, uvázat si babu na krk "ouředně" je největší 3,14čovina, jakou může chlap udělat, to my ženáči známe... Dokud na Tebe nemá "papír", je to hezký a milý, ale běda, jak Tě před ten ouřad dožene - to je nejhorší přezbrojení pod Sluncem - malá, lehká a obratná stíhačka se mění na těžkej bombardér...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Habesan píše:Pakárna se z toho stala až s tím tvým CSV. Kdyby ti stačil čistě textový přepis toho co bylo vytištěno, tak mám hotový 1980. Zítra udělám 1981. Pak sestupně 1979, 1978...
Ročník 1981 mám. Tak ho nedělej.V původním dotazu poptávám 1982, 1980 a starší. 1982 jsem už začal.
Jinak to CSV je nutnost. Jak bych to pak nasypal do databáze?
-------------------------------------
BOBOBO píše:....
Jestli to bylo na mě: Kdepak. U mně je to svým způsobem jakési odreagování. Ale času je k tomu málo, proto to jde tak pomalu.
Vlastnoručně.
Kdyby to někdo naskenoval, OCR by ti stejně nedalo nic víc než já. Až ti to budu moci odeslat, tak to uvidíš. Beru si sedmdesátá léta. Vem si 60.
Tak to bylo skutečně celoživotní dílo, vkládat jednotlivě články do MySQL na wz.cz.
Těch pár ročníků, které jsem měl možnost dělat pomocí OCR, šlo docela dobře. Převedený text jsem dal do Excelu, zvolil text do soupců (oddělovač tečka, lomítko), seřadil podle čísla, pak už jen listoval Amárama a doplňoval zbývající údaje. Na závěr kontrola pravopisu, export do CSV. Nemusel jsem to ťukat celý. Ale i tak to zabralo dost času.
Od toho 17.9. jsem dodělával 1982 (procházel AR a doplňoval údaje, co chybí v ročníkových přehledech + modré AR, dohledával opravy a doplňky článků), mám přepsán do txt obsah 1969 a až na pár řádků 1968.
(je to málo, ale je hezky a musím připravit zahradu na zimu)